Maandag 24 augustus

Ochtendwandel in het donker. Begin de week op het werk, zoals altijd, met een aantal naaste medewerkers. Inmiddels zijn de meesten terug van vakantie. Bespreek de agenda en bijbehorende logistiek. De wekelijkse vergadering van de Haagse driehoek volgt daarop met Paul van Musscher, Paul Entken en Anil Soerdjbalie van de politie. Namens het OM is hoofdofficier Michiel Zwinkels aanwezig. Anil praat ons bij over de actualiteiten van het afgelopen weekend.

Na afloop van de driehoek start een vergadering van de staf veiligheid met directeur Hans van der Vet en afdelingshoofd Bart Ludwig. Spreek telefonisch met CEO Marc van der Linden van Stedin en kijk met hem onder anderen terug op de grote stroomstoring van vorige week. Ook terug van vakantie is gemeentesecretaris Ilma Merx, dus we praten bij. Bel met m’n ouders in Edam en bel op zijn verzoek met goede bekende Simon Timmerman.

Dan de stad in. Bezoek Appie el Massaoudi van Ap’s services. In zijn kantoortje aan de Boerenstraat vertelt hij over wat hij doet, hoe hij van de straat kwam en het rolmodel dat hij nu is voor velen. Jongerenambassadeur Aad van Loenen en communitymanager Karima Sahla zijn er ook. We spreken uitgebreid over wat zij doen voor en in de Schilderswijk. Ben onder de indruk van hun positiviteit en energie. Loop met Appie, Karima en Aad over de Haagse Markt. Ga langs bij allerlei kramen en spreek marktondernemers en -bezoekers. Proef een stukje oude kaas bij Liefde & Ambacht. Bezoek de marktmeester in zijn kantoor. Loop daar Peter Boelhouwer tegen het lijf. Nemen afscheid van Appie, Aad en Karima en spreek af snel weer eens langs te komen.

Meteen door naar de VNG aan de Nassaulaan. Praat bij met bestuursadviseur Maarten Beks en met Jessie Post (VNG International). Bespreek in de vergadering van de Interbestuurlijke klankbordgroep Corona de laatste stand van zaken met de collega’s van VNG, rijk, provincies en waterschappen. Wandel naar huis. Praat ‘s avonds uitgebreid (telefonisch) bij met m’n dochter. Gezellig.