Maandag 25 maart

Ga zwemmen. Zit om kwart over acht via MS Teams de wekelijkse vergadering van de driehoek voor. Praat aansluitend via MS Teams bij met de leden van de staf Veiligheid. Arriveer tegen negenen samen met plv. kamerbewaarder Björn in Oegstgeest. Op het lommerrijke Landgoed Oud Poelgeest aan de Poelgeesterweg begint vanochtend de retraite van het college van B&W met de reguliere wekelijkse collegevergadering. Locatie is de Boerhaavezaal in het Koetshuis.

Aansluitend start de eigenlijke retraite onder leiding van Tom Rodrigues. Bel tijdens een van de pauzes met hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg, met raadsgriffier Lilianne Blankwaard, met de pijnpoli van het Dijklander Ziekenhuis in Volendam, met m’n moeder in Edam en met Melenie van het bestuurssecretariaat. Lunchen in de Völker-Diebenzaal in het nabijgelegen kasteel. Loop onderweg ernaartoe een Haags bruidspaar tegen het lijf. Wens de jongelieden van harte geluk.

Spreken ’s middags verder over elkaars ‘gebruiksaanwijzingen’. “Soms moet je je talent uitschakelen.” Moet er aan het eind van de middag even tussenuit. Woon in het eenheidsbureau van de politie Den Haag aan de Burgemeester Patijnlaan een bijeenkomst bij waarbij de vrouwen en mannen van de politie die betrokken waren bij de wanordelijkheden rond de Fruitweg op 17 februari terugkijken op de gebeurtenissen. Ben onder de indruk van de openhartige intercollegiale gedachtewisseling. Houd in de bomvolle Kolfschotenzaal een informele toespraak. Spreek mijn steun uit aan de getroffen agenten. Praat na met enkele aanwezigen. Onder anderen met Mark van Capelle, Richard Zuijderwijk, Fedwa Temsami, Chiu Man en politiechef Karin Krukkert. Reis terug naar Oegstgeest. Gebruik samen met de wethouders het avondeten in de Völker-Diebenzaal in het Kasteel. Lig op tijd in bed.