Maandag 26 juli

Fiets in alle vroegte naar m’n nieuwe huis. Humphrey uit Gorinchem begint vandaag aan het maken van de keuken. Heerlijk. Fiets voor de allereerste keer een paar boodschappen in huis uit de nabijgelegen Keizerstraat. Knip de heg in de voortuin met een van plaatsvervangend kamerbewaarder Raymond geleende heggenschaar.

Werk me in het toch al zo klamme weer in het zweet, maar is echt nodig. Een buurtgenoot (‘Ik heet Cor en ik woon op nummer 20) kijkt goedkeurend toe. Bel met Carola van het bestuurssecretariaat. Kamerbewaarder Tuti komt langs, samen met Nick. Bespreken een paar veiligheidsissues. Fiets heen en weer naar de Frederik Hendriklaan. Gebruik de lunch met een van m’n naaste VNG-medewerkers Maarten Beks. Zitten bij Tasty buiten op de binnenplaats. Uitbater Jos heeft het goed voor elkaar. Na afloop helpt Maarten mee om samen met Humphrey de grote granieten plaat (het keukenaanrecht) op de goede plaats neer te leggen.

Werk de rest van de middag thuis. Ruim stapels met stukken van de VNG op. Ondertussen draait een was. Goede bekende Teun den Hartog belt in verband met een actualiteit. Datzelfde doet Erica Terpstra.

Ben ‘s avonds te gast bij het tv-programma Humberto. Vertel in het gouden gezelschap van Olympische kampioenen Epke Zonderland, Leontien van Moorsel, Inge de Bruijn en Mark Tuitert uitgebreid over Den Haag als Sportstad. Waar topsporters en grote sportevenementen, zoals nu ons Olympic Festival, alle Hagenaars en Hagenezen hopelijk inspireren en stimuleren meer te bewegen, op welke manier dan ook. Spreek in het sfeervolle Kurhaus ook met hoteldirecteur Roxana Tajvar, voetbalster Sherida Spitse, voormalig hockeykampioen Margriet Zegers en met sportjournalist Jack van Gelder. Oh, oh, Tokyo, mooie tv achter de duinen.