Maandag 27 december

Ochtendwandel in de mist. Het is (en blijft de hele dag) waterig weer en het is een stuk minder koud dan gisteren. Kamerbewaarder Marcel en secretaresse Carola zitten in de lappenmand vandaag. Gemeenteraad en college zijn met reces. Het is daarom stil op het Stadhuis. René Albers valt in als kamerbewaarder. Eline en Sandra van kabinetszaken gaan aan het werk op het secretariaat. Wel zo gezellig. Begin de (werk)dag met het wekelijkse Secaba overleg met naaste medewerkers, voorzover aanwezig. Neem de actualiteiten door.

Ruim vandaag en morgen op. Stapels stukken (brieven, notities, aantekeningen, rapporten) gaan weg of naar het archief. Eet met Eline, Bernadette en Sandra een broodje op mijn werkkamer. Tussen de bedrijven door belt politiechef Paul van Musscher in verband met de actualiteit. Ga aan het eind van de middag op zijn verzoek langs bij reder Henk Groen. Neem aan de Lelykade uit handen van eerdergenoemde Henk en Henk Grootveld, voorzitter van stichting Noordster, een fraai boek met als titel ‘Scheveningse vleetvisserij 1945-1970 – een verdwenen haringvisserij’ in ontvangst.

Dit naslagwerk, geschreven door Bert van der Toorn en Nico Mos over de stormachtige ontwikkeling van de Scheveningse vleetvisserij, staat vol foto’s en prachtige verhalen. Het boek is tot stand gekomen met steun van verschillende sponsoren. Henk vertelt me hoe hij zijn bedrijf, dat ooit begon met het aanbieden van sportvissen, heeft opgebouwd. Krijg een uitgebreide geschiedenisles van de heren, onder andere over het ontstaan van de jaarlijkse vlaggetjesdag. Hoop dit typisch Schevenings evenement komend jaar in volle glorie te kunnen meemaken. Krijg van Henk Grootveld ook het jaarboek van Die Haghe aangeboden. Eervol. Meteen door naar de Pier. Wandel de Pier helemaal af. Draag op uitnodiging van Crool Schaeffers met het drukken op een knop bij aan de opening van Den Haag Inside Out. Inside Out wordt net als vorig jaar georganiseerd om Haagse jongeren een hart onder de riem te steken in deze vakantieperiode. Elke dag kunnen jongeren vanaf 17:00 tot 22:00 kijken naar een divers programma georganiseerd met verschillende organisaties uit de stad, live uitgezonden vanaf de Pier.

Sangie Nutbey presenteert het programma en David doet me in en -uitgeleide. In de loop van de avond, terug thuis, bellen makelaar Vivianne en m’n vader (of m’n dochter goed in Frankrijk is aangekomen).