Maandag 27 november

Begin, na m’n zwembeurt, op het Stadhuis met het wekelijkse ‘secaba-overleg’ met een paar naaste medewerkers. Nemen de agenda van de afgelopen en de komende week door. Bestuursadviseur Nathalie trakteert op bananenbrood. Ze was dit weekend jarig. Zit de vergadering voor van de driehoek. Allemaal iets vroeger dan gebruikelijk want om tien uur precies zit ik de besloten zitting voor van het hoofdstembureau. Michelle Mangert en Arjan Brak (be)geleiden ons door de agenda van de zitting. Logistiek zijn de Tweede Kamerverkiezingen in Den Haag goed verlopen. Ben onder de indruk van de organisatie. Het is een enorme operatie om dit alles tot een goed einde te brengen. Controleren de uitslag en ondertekenen het proces-verbaal. Doe dat met de andere leden van het hoofdstembureau: René van Kuilenburg, Korrie Louwes, Ronald Nomes en Ward van Miltenburg.

Wandel aan het eind van de ochtend naar het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een deel van de middag staat in het teken van vergaderingen van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie (LOVP) onder leiding van minister Dilan Yeşilgöz. Het uitzicht vanuit de Koninkrijk der Nederlandenzaal op de 36e verdieping is vanwege het weer nul.

Evalueer, terug op het Stadhuis, samen met Eline en Camilla (beiden van kabinetszaken) de ontvangst voor het Corps Diplomatique, vertegenwoordigers van de internationale organisaties en gasten van de Dienst van het Koninklijk Huis. Kijken er met plezier op terug. Zit de vergadering voor van de staf Veiligheid. Praat bij met raadsgriffier Lilianne Blankwaard (gemeentesecretaris Ilma Merx is wegens ziekte verhinderd). Begeef me aan het eind van de middag richting Basaal aan de Dunne Bierkade. Daar komen de leden en directe ondersteuners van de driehoek in informele setting bijeen. Maak van de gelegenheid gebruik hen te bedanken voor de goede samenwerking. Neem meteen afscheid want moet naar het Bingoal Stadion voor de voetbalwedstrijd van ADO Den Haag tegen Jong Utrecht. Heb deze keer een aantal actieve en betrokken bewoners en ondernemers uit de stadsdelen Leidschenveen-Ypenburg en Loosduinen uitgenodigd als mijn gasten. Onder anderen Frits van Gaans van molen De Korenaer in Loosduinen, de schrijvers Frans van Gaalen en Femke Beeloo-Planken, HDS-voorzitter Jacco de Hooge (hockeyclub Houdt Dapper Stand), Walter van Krieken van het Bewonersplatform Ypenburg, Pjer Wijsman (voorzitter Commissie Loosduinen) en Jacques Hoendervangers (directeur van Pathé). Bedank hen op deze manier voor hun bijdrage aan de stad.

Het is een historische voetbalavond. ADO wint met 6-0. Terecht wordt Joel Ideho (nummer 17) man of the match. Bel tussen de bedrijven door met wethouder Mariëlle Vavier. Heb, later op de avond terug thuis, via MS Teams overleg met locogemeentesecretaris Ronald Nomes. Nemen de agenda door van de collegevergadering van morgenochtend.