Maandag 28 september

Maak ondanks de regen mijn ochtendwandeling. Begin op het Stadhuis met het wekelijkse overleg met een aantal naaste medewerkers. Kijken terug en vooruit op de week. Een vergadering van de staf veiligheid volgt. Hebben het ook hier over het hoge aantal besmettingen en de maatregelen die vanavond (mogelijk) afgekondigd worden. Loop naar de raadzaal. Zit de wekelijkse vergadering van de lokale driehoek voor. Wethouder Bert van Alphen is te gast. Youssef (politie) sluit aan voor de actualiteiten. Deel op mijn Instagram-pagina een filmpje om aandacht te vragen voor de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Den Haag is eenzaamheid een probleem: één op de twee volwassenen voelen zich eenzaam.

Inmiddels is mijn agenda volledig omgegooid. Wandel aan het begin van de middag naar het ministerie van Justitie en Veiligheid. Heb daar samen met mijn ambtgenoten van Amsterdam en Rotterdam een ingelast overleg met minister Ferd Grapperhaus. Ga dan naar Utrecht. Woon de vergadering bij van het Veiligheidsberaad in de Statenzaal van het provinciehuis Utrecht aan de Archimedeslaan. Hebben stevige kost te verstouwen.

Na afloop meteen terug naar Den Haag. Informeer m’n ambtgenoten in de veiligheidsregio Haaglanden en de (Haagse) wethouders op hoofdlijnen over het besprokene. Loop, terug in Den Haag, het stadhuis in terwijl op mijn iPad de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nog aan de gang is. Geef na afloop van de persconferentie beneden in het Atrium van het Stadhuis in mijn rol van voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden twee interviews. Spreek met Lot van Bree van Omroep West en Jan Willem Navis van AD Den Haag. Doe – opnieuw – een dringend beroep op alle Hagenaars en Hagenezen. De situatie is ernstig. We moeten met z’n allen alles doen om te voorkomen dat wij weer in een intelligente lockdown terecht komen. Het is laat en pikkedonker als ik naar huis vertrek.

Beeld: Omroep West