Maandag 29 april

Goed geslapen. Ga in alle vroegte in m’n eentje zwemmen in het buitenbad. Dat mag. Zie net niet de zonsopgang vanaf het balkon. Wandelen in de loop van de ochtend richting het strand. Gaan een groot aantal trappen af naar beneden.

Komen uit bij supermercado Cordillo aan de Avenida 8 de Marzo. Bewonder een kleurrijke boom.

Wandelen verder richting het strand. Daar zijn allerlei winkeltjes en is een smal straatje met allerlei eetgelegenheden (‘Anexo II’). Ziet er gezellig uit. De VVV – hier ‘Concejalia de Turismo‘ geheten – stelt weinig voor. Gek eigenlijk met zoveel toeristisch bezoek. Ook nu. Op het strand is net als op Scheveningen en Kijkduin het Rode Kruis actief.

Lopen langs de kustlijn richting de Dunas de Maspalomas.

Een prachtig natuurgebied. Daar aangekomen lijkt het alsof we in een stuk woestijn lopen. Lopen in het rulle zand heuvel op heuvel af richting het RIU Palace hotel. Zie de vuurtoren even verderop. Wandelen via de Paseo de Costa Canaria terug naar ons hotel. Ontdek daarmee een mooie wandelroute langs de kust. Die loop ik de komende dagen iedere ochtend vroeg heen en weer. Zie langs de route meer zwerfkatten dan medewandelaars. Heb, terug in het hotel, zwembadvermaak.

Begon tien dagen geleden in San José te lezen in Citroeninkt (de debuutroman van Maral Noshad Sharifi). Lees de roman vanmiddag buiten aan het hotelzwembad uit. Ben ontroerd. Het slot op bladzijde 251 is prachtig.”… Dit boek is voor ons – om te hebben, maar niet per se om te lezen, want dat moet de rest vooral doen. Hopelijk wordt het ze dan iets duidelijker waarom wij zo vaak vragen of het wat vriendelijker en meevoelender mag. Wij weten hoe het is aan de andere kant …”. Een aanrader. Hoor ’s avonds via radio Den Haag FM flarden van de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-Jong FC Utrecht (2-0). Gewonnen. Mooi.