Maandag 29 juni

Een drukke en gekke week, een week vol ‘laatste en eerste keren’ begint. Maak één van m’n laatste ochtendwandelingen door Rijnsweerd-Zuid. Groet als altijd de krantenbezorgers op hun fiets, brommertje of motor. Ga in alle vroegte richting de Van Hogendorpstraat. Heb een afspraak met mondhygiëniste Myrthe. Afspraak duurt langer dan gepland. Wip bovendien aan bij een zeer bij de openbare ruimte betrokken echtpaar aan het Minervaplein. Haast me naar huis voor mijn laatste ‘secaba’-overleg via GoTo Meeting. Nemen de agenda door. Heb aansluitend een overleg met medewerkers van het kabinet om de logistiek rond de lintjesregen van morgenochtend door te nemen. Dan via GoTo Meeting de allerlaatste vergadering van de staf veiligheid. Krijg na afloop een boek met afscheidsbrieven van allerlei medewerkers van veiligheid aangereikt. Opnieuw een aardig gebaar.

Werk de rest van de ochtend op mijn werkkamertje op zolder. Heb veel te lezen en voorbereiden. Inmiddels heeft facilitair medewerker Faisel een dienstfiets gebracht. Top. Stap aan het begin van de middag op de fiets richting het Provinciehuis aan de Archimedeslaan. Woon de vergadering bij van het Strategisch Beraad Veiligheid. De ministers Kajsa Ollongren en Ferd Grapperhaus nemen aan het beraad deel. Fiets na afloop meteen naar huis en ga door naar het Domplein. Zet Theo van Wijk in het zonnetje voor zijn vrijwilligerswerk voor onder andere DOMunder. Mag hem namens het gemeentebestuur een Maartenspenning overhandigen. Stephanie Stobbelaar (kabinetszaken) begeleidt me.

Zit, terug thuis, de online vergadering voor van de bestuurlijke klankbordgroep Corona van de VNG voor. Marco Zannoni (COT) verzorgt een korte presentatie. Fris me thuis even op en stap opnieuw op m’n fiets. Avondeet met een aantal ambtgenoten op het Provinciehuis en neem deel aan de voorlopig laatste wekelijkse vergadering van het Veiligheidsberaad. De frequentie wordt in verband met de zomervakantie iets teruggeschroefd. Dit keer zijn de ministers Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit er (deels) bij. Ambtgenoot Hubert Bruls (Nijmegen) zit de vergadering voor. Bedanken hem na afloop voor zijn goede werk de afgelopen maanden.

Stap op de fiets naar huis en handel nog wat mails en telefoontjes af.