Maandag 3 mei

Ochtendwandel heen en weer naar de Scheveningse boulevard. Zwaai even voor half zeven naar Lieuwe van Slooten (Omroep West). Hij wacht voor het rode licht in z’n auto als ik het zebrapad oversteek. Werk vandaag thuis. Bel met Carola van het bestuurssecretariaat. Stap rond het middaguur op de fiets. Haal aan de Frederikstraat een paar boodschappen in huis. Tolga Koklu (politie) belt over een (onaangekondigde) demonstratie. Heb telefonisch overleg met m’n directeur veiligheid Hans van der Vet. Zit ‘s middags een (extra) vergadering van de driehoek voor via MS Teams. Algemeen Commandant Martine informeert de leden van de driehoek over het programma, de inzet van de organisatie en het maatregelenpakket voor de demonstratie van 5 mei op het Malieveld.

Aan het eind van de middag komen mijn (voormalige) bestuursadviseurs Martin Kikkert en Sjoukje Volten op visite. Praten bij op m’n balkon en avondeten samen. Krijg van Martin een (zeldzame) uitgave van een bijzonder boek: ‘De zedeloosheid van Den Haag en andere onthullingen over Nederland in de negentiende eeuw’. Van auteur J.G. Kikkert, de vader van Martin. Ben zeer vereerd.

Vertrek rond zessen richting Utrecht voor de vergadering van het Veiligheidsberaad. Heb onderweg telefonisch overleg met Directeur Publieke Gezondheid Haaglanden Annette de Boer, Carla van der Wiel, directievoorzitter van het HagaZiekenhuis en Danielle Horbach, lid van de Raad van Toezicht van het Haaglanden Medisch Centrum. Spreken met elkaar over de actualiteit in de Haagse ziekenhuizen. In de Statenzaal van het Utrechtse Provinciehuis zit tijdens de vergadering niet de (zieke) Pieter Broertjes achter me, maar de burgemeester van Edam-Volendam, Lieke Sievers. Lieke vervangt Jan Hamming (veiligheidsregio Zaanstreek Waterland). Uniek dat twee (oud) Edammers aan het veiligheidsberaad deelnemen