Maandag 30 augustus

Herneem vanochtend vroeg de gewoonte die ik tot en met 30 juni 2020 had: baantjes trekken in een zwembad in de buurt. Fiets er heen, koop een 25 ‘beurten’ zwempas en trek m’n baantjes. Heerlijk.  Kleed me thuis om en fiets naar het Stadhuis.

Op het Stadhuis begint de week met het gebruikelijke ‘Secaba’ overleg met een aantal naaste medewerkers. In de raadzaal volgt de vergadering van de driehoek. Districtschef van politie Anil informeert ons over de actualiteit. Spreken met Ben-Jan van der Klis, veiligheidscoördinator bij ADO Den Haag over de veiligheid voor tijdens en na afloop van de voetbalwedstrijden. Praat, terug op mijn werkkamer, bij met Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Heb rond het middaguur in de collegekamer een vergadering van de staf veiligheid. Maak nader kennis met Leonard Kok. Leonard is lid van de korpsleiding van de nationale politie (en oud-medewerker van de gemeente Den Haag). Praat via MS Teams bij met de algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk. Daarna ook via MS Teams met de collega-bestuurders in de VNG over de stand van de kabinetsinformatie.

Ontvang inmiddels mijn bestuursadviseur bij de VNG Naut Kool. Spreek op verzoek van Evert en Nicole Kupers met hem een Engelse tekst in voor een podcast van de Nationale Ziekenomroep, de ‘achterkant’ van het boek ‘Logo Land’. Schreef eerder een voorwoord in dit boek van Amid Biswas over de logo’s van alle 352 gemeenten in Nederland. Bel tussen de bedrijven door met m’n ouders in Edam. De manager en directeur van Juridische Zaken, Maarten Schenk en Peter van Toor, informeren me over een juridische kwestie. Ontvang aan het eind van de middag Martijn van Dalen en Kato Marijs in mijn werkkamer. Bespreken een heugelijke gebeurtenis. Tekstschrijver Ronald vergezelt ons. Praat ‘s avonds bij met goede bekende Ciska Scheidel. Doe dit bij Bouzy op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade. Heb tegenwind onderweg op de fiets terug naar huis. Het is niet anders. In de hal thuis verrast de raadsgriffie me met een fraai boeket. De maandag komt ‘bloemschikkend’ ten einde.