Maandag 30 november

Begin de laatste dag van de maand en de eerste dag van de week met mijn ochtendwandeling. Het is koud onderweg. Begin op het Stadhuis met een overleg (‘secaba’) met een paar naaste medewerkers. Loop naar de raadzaal voor een vergadering van de lokale driehoek. Youssef (politie) sluit aan voor de actualiteiten. Begeef me terug naar de collegekamer voor een vergadering van de staf veiligheid. Een vergadering (via MS Teams) van de staf bovenlokale netwerken volgt. Praat rond het middaguur bij met gemeentesecretaris Ilma en heb ‘s middags een (digitaal) overleg met Jaap Smit, commissaris van de Koning Zuid-Holland en de voorzitters van de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden en Zuid-Holland Zuid.

Geef op de Entresol in het Atrium een interview aan het Seniorenjournaal. Anita Poolman interviewt en Dennis Simonis is de cameraman.

Dan naar Utrecht. In de Statenzaal in het provinciehuis Utrecht vergadert het Strategisch Beraad Veiligheid (SBV). Neem daar als voorzitter van de VNG aan deel. De bewindspersonen Kajsa Ollongren en Ferd Grapperhaus zijn onze gesprekspartners. Bel met Annette de Boer (Directeur Publieke Gezondheid), wethouder Anne Mulder en met Desirée Uitzetter (voorzitter Neprom). Gebruik het avondeten in het provinciehuis en neem aansluitend deel aan de vergadering van het Veiligheidsberaad.