Maandag 4 januari - vrijdag 8 januari

Heb deze week een paar dagen ‘vrij’. Dat wil zeggen, de (openbare)agenda is zoveel mogelijk leeg gehouden en ben nauwelijks op het Stadhuis. Krijg wel iedere dag de stukken en de post. Heb dus leeswerk. Redigeer teksten op verzoek van Theresa (communicatie). En heb veel telefonisch en digitaal contact. Onder anderen met een paar naaste medewerkers, de leden van de driehoek, wethouder en loco-burgemeester Kavita Parbhudayal, gemeentesecretaris Ilma Merx, oud-collega Albert van den Bosch en als VNG-voorzitter bijvoorbeeld met wethouder Peter Heijkoop (Dordrecht) en algemeen directeur Leonard Geluk.

Slaap een paar keer iets langer dan gebruikelijk. Maak desalniettemin iedere dag een ochtendwandeling. Loop een andere route want de Mauritskade is deels afgesloten.

Verricht allerlei huiselijke klussen. Ruim bijvoorbeeld de kerstboom en kerstspullen op. Fiets bijna iedere dag – tussen de regenbuien door – een paar boodschappen in huis. Haal een vrolijk bloemetje in huis.

Bereid ‘favorieten’ zuurkool en spruitjes als avondeten of geniet van Warung Mini.

Maandag komt m’n bestuursadviseur Bernadette van der Wal langs. Ze is terug van haar zwangerschapsverlof. Praat dinsdagavond bij met bestuursadviseur Sjoukje Volten. Fiets woensdagochtend naar het Centraal Station. Ga met de intercity naar Utrecht CS en vervolgens met lijn 4 richting Leidsche Rijn. Stap uit bij halte Daphne Schippersbrug. Lunch bij mijn zoon. Ook m’n dochter is er. Gezellig. Hebben het goed met z’n drietjes. Fiets, terug in Den Haag, naar de fietsenmaker aan de Hooigracht. Kleine reparatie is snel gefikst. Verricht donderdag allerlei administratieve klussen, waaronder het opruimen van m’n VNG-archief. Fiets ‘s middags in de stromende regen heen en weer naar tandarts Wim aan de Wassenaarsweg. Zie ondertussen sinds woensdagochtend zeer vroeg tot donderdagavond zeer laat via CNN eerst flarden van de verkiezingen van beide senatoren van de Amerikaanse staat Georgia)

en daarna de ‘bestorming’ van het Capitool in Washington DC. Wie had dat kunnen denken … Ongelooflijk. Heb vrijdag contact met makelaar Vivianne en fiets in de loop van de ochtend richting het Stadhuis voor een ingelaste collegevergadering via MS teams. Daarmee zijn de ‘vrije’ dagen alweer voorbij.