Maandag 4 maart

Trek in alle vroegte mijn zwembaantjes en stap vanaf huis op de fiets richting het Bezuidenhout. Heb op het Stadhuis achtereenvolgens vergaderingen van het ‘secaba’ met naaste medewerkers, van de staf Veiligheid en van de driehoek. Praat aan het eind van de ochtend bij met good old Herbert Zilverentant. Neem met gemeentesecretaris Ilma Merx een aantal actualiteiten door. Woon de vergadering van de staf Verkiezingen bij. Ontvang ’s middags samen met raadsgriffier Lilianne Blankwaard het gemeenteraadslid Hera Butt (GroenLinks). Heb een overleg met onder anderen directeur Veiligheid Herke Elbers. In de collegekamer presenteren de promovendi Boris van Haastrecht en Afke Berger hun bevindingen tot nu toe. De onderwerpen zijn Pieter Oud en het functioneren van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en lokaal bestuur in Nederland tussen 1933 en 1946. Zeer de moeite waard. Praat samen met gemeentesecretaris Ilma Merx bij met gemeenteraadslid Lesley Arp (SP).

Breng aan het eind van de middag een bezoek aan de Centrale Bibliotheek. Hier staat momenteel op de derde verdieping de expositie ‘Bagage bezorgd: Leven met rouw’. Ben er op uitnodiging van Ramona Verhoek, directeur van stichting The Mourning. De expositie is een initiatief van de stichting die de ambitie heeft om verdriet door verlies uit de taboesfeer te halen bij jongeren tussen 17 en 35 jaar. ‘Bagage bezorgd’ bestaat geheel uit bijdragen van lotgenotengroep The Crash Club. Jongeren die te maken hebben gekregen met rouw maken deel uit van de groep. Ramona leidt me rond. Indrukwekkend.

Cyril Chappin (hoofd Centrale Bibliotheek) en Mike Kokken (programmamaker Centrale Bibliotheek) doen me in- en uitgeleide. Gebruik het avondeten met de leden van de driehoek bij Het Pleidooi van Anne-Marie aan de Adelheidsstraat. Fiets naar huis. Neem via MS Teams met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda door van de collegevergadering van morgenochtend.