Maandag 5 december

Fiets in alle vroegte richting de binnenstad. Heb geluk met het weer. Start de dag op het Stadhuis met het wekelijkse secaba-overleg. Sta met een paar naaste medewerkers stil bij de gebeurtenissen van de afgelopen week en blik vooruit. Een korte vergadering van de staf veiligheid en de wekelijkse vergadering van de driehoek volgen. Praat bij met D66-raadslid Andrew van Esch. Tussen de bedrijven door krijg ik het jaarlijkse telefoontje van mijn uroloog Aswin Meijer. Psa-waarden staan ook dit keer op nul. Goed nieuws dus. Ga rond het middaguur richting Rotterdam. Bezoek de sociëteit van de Koninklijke Roei-en Zeilvereniging ‘De Maas’ aan de Veerdam.


Spreek op uitnodiging van voorzitter Erik Geerling tijdens de maandelijkse liberale lunch. Groet een groot aantal goede bekenden. Nuttig en aangenaam bezoek.

Heb onderweg terug naar Den Haag een telefonisch overleg met Mei lan Chung over het programma Zuidwest. Woon in de collegekamer een vergadering bij van de staf burgerzaken. Bel met m’n moeder in Edam. Praat uitvoerig bij met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG. Bereid tenslotte via MS-Teams met Marlies Koppers (secretaris van de regioburgemeester) de vergadering voor van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van de politieregio Den Haag.

Begeef me dan naar het Koningsplein, naar het sinds kort heropende Sint Joris en de Draeck. Uitbater Max ontvangt me hartelijk en leidt me rond. De ondernemer vertelt over zijn café, de uitdagingen op het gebied van personeel en het verhaal achter het etablissement. Begroet daar ook Paul van den Bosch, hoofdredacteur regionale titels van het AD. Hebben in het proeflokaal van de zaak een open gesprek over het leven, over het burgemeestersambt en de uitdagingen waar Den Haag voor staat.

Spring na afloop op de fiets en kom met koude handen thuis, waar de gemeentesecretaris – digitaal – op me wacht. Bespreek met haar de agenda van de collegevergadering morgen. Duik in de stukken van het stadhuis. En dat allemaal op Sinterklaasvond …