Maandag 5 oktober

Begin de week met een ochtendwandeling. Het is een regenachtige maandag. Op het stadhuis is het tijd voor het wekelijkse overleg met een aantal naaste medewerkers. Bespreken de agenda. Heb afgelopen week een groot deel van mijn kennismakingsbezoeken moeten uitstellen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Bespreken wat deze week wel mogelijk is of digitaal kan plaatsvinden. Krijg na afloop van bestuursadviseur Esther Teunissen haar boek ‘Duimkruid’ kado. Aardig. Het is een historische thriller die speelt in 1525 in en om het Binnenhof. Ben verrast, wist niet dat zij naast haar werk boeken schrijft. Hoop tijdens het herfstreces tijd te kunnen maken om het te lezen.

Zit het regionaal voorbereidend bestuurlijk overleg COVID-19 in de raadszaal voor en aansluitend de vergadering van de driehoek. Youssef van de politie sluit vandaag (weer) aan. Een vergadering van de staf veiligheid volgt. Praat bij met griffier Lilianne Blankwaard-Rombouts. Sluit de vergaderochtend af met een digitale vergadering van de staf burgerzaken samen met Gerjan Wilkens en René van van Kuilenburg. Spreek rond het middaguur op uitnodiging van de Commissaris van de Koning Jaap Smit, in de Zeezaal van het provinciehuis Zuid-Holland met de Commissaris en mijn drie collega-voorzitters van de Zuidhollandse veiligheidsregio’s.

In loop van de middag terug op het Stadhuis heb ik via MS-Teams een vergadering van de staf bovenlokale netwerken. Maak online kennis met vertegenwoordigers van de Haagse Coffeeshops Vereniging. Ondertussen blijft het een regenachtige dag met veel overleggen. Mis het contact met de inwoners van Den Haag, maar … “D’r kaume weâh beitere tède”. Denk terug aan de zomerse dagen eerder dit jaar.

Praat via MS-Teams bij met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG. Zit – ook online – de vergadering voor van de interbestuurlijke klankbordgroep corona. Race aan het begin van de avond naar het provinciehuis aan de Archimedeslaan in Utrecht voor een vergadering van het Veiligheidsberaad. Deze keer voorgezeten door Henri Lenferink. Gebruik daaraan voorafgaand aan een tafeltje in de foyer met Peter (Utrecht) en Femke (Amsterdam) het avondeten. Krijg complimenten voor mijn Haagse mondkapje (Meisje met de parel). Bel onderweg met ‘schoonzus’ Clarissa.