Maandag 7 maart

Korte nacht. Fiets naar het zwembad. De maandagochtenddrukte in de zwembanen valt mee. Fris begin van de week. Heb – na een kort bezoek aan de tandarts voor een kleine hersteloperatie – op kantoor de gebruikelijke wekelijkse overleggen. Om te beginnen het Secaba overleg, waar ik met naaste medewerkers terugblik op de vorige- en vooruitblik op de komende week. Spreek met gemeentesecretaris Ilma en hoofd bestuursondersteuning Wilma over de weken na 16 maart, gevolgd door vergaderingen van de driehoek (met politie en OM) en van de staf veiligheid. Tijdens de driehoek informeert algemeen commandant Marlé van Tol ons over de voorbereidingen vanuit de politie voor de Invictus Games en districtschef Anil neemt de actualiteiten door.

Ontvang aan het eind van de ochtend H.E. Heinz Walker- Nederkoorn, ambassadeur van Zwitserland. Spreken over de actuele situatie in de wereld en de relaties tussen Nederland en Zwitserland. Aangename ontmoeting.

’s Middags komen de Invictus Games opnieuw langs. In meer algemene zin praat Frank van der Peet (Evenementenbureau) me bij over het sportevenement voor gewonde veteranen dat midden april, na twee keer uitgesteld te zijn, plaats zal vinden in Den Haag. Overleg met Peter, Maarten en Robin over een aantal juridische zaken, een vergadering van de staf burgerzaken volgt. Daar staat de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen centraal. Bestuursadviseur Bernadette informeert mij over de actualiteit.

Ontvang in de loop van de middag uit handen van Karel Gunzel de handtekeningen die zijn verzameld voor de petitie ‘voor het toekennen van de éénmalige uitkering aan alle medewerkers van de gemeente Den Haag (dus ook SW’ers)’. Zijn collega Jeffrey Blankestijn heeft de handtekeningen gebundeld en van een fraai groengeel kaft voorzien. Vakwerk. Praat via MS Teams uitvoerig bij met Leonard Geluk (algemeen directeur van de VNG) en zit aan het eind van de middag de vergadering voor – ook via MS Teams – van de interbestuurlijke klankbordgroep van de VNG.

Gebruik het avondeten in Sociëteit de Vereeniging aan de Utrechtse Mariaplaats. De Heerenmaaltijd vindt plaats in de Grote Zaal. Doe dit op uitnodiging van het bestuur als afscheid van mijn qualitate qua lidmaatschap. Voorzitter (en oud-collega) Ger Mik doet me in en -uitgeleide en laat me de stand van de verbouwing van het pand zien. Ben onder de indruk van een prachtige muurtekening van beeldend kunstenaar Jeroen Hermkens. Begroet een groot aantal goede bekenden en vertel de ‘Heeren’ over mijn eerste ervaringen in het Haagse. Krijg van Jan van Dijkhuizen – hij is bij zijn (klein)kinderen in Australië – een mooie ADO Den Haag sjaal mee voor thuis. Attent. Een latertje.