Maandag 8 april

Ga zwemmen en stap daarna op de fiets richting het Stadhuis. Ontvang om negen uur het team van naaste medewerkers in de collegekamer voor het ‘secaba-overleg’. Nemen de agenda van de afgelopen en komende week door. Wat viel op, wat kan beter en waar moeten we nog aan denken bij de afspraken die deze week plaatsvinden. Praat bij met gemeentesecretaris Carla Swart (Urk). Zit de vergaderingen voor van de driehoek en de staf Veiligheid.

Gebruik de lunch in de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte om bij te praten met representative H.E. Hsin-Hsin Chen van het Taipei Representative Office in the Netherlands.

Political director Louis Liu, first secretary Jonathan Yang en Camilla van Kooten (kabinetszaken) sluiten aan.

Maak ’s middags in de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg (nader) kennis met de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma en griffier Peter Oskam. Samen met directeur Veiligheid Herke Elbers en woordvoerder Robin Middel bespreken we een aantal recente incidenten in en rond de Tweede Kamer. De kennismaking is plezierig. Spreken af de lijntjes kort te houden. Bel met gemeenteraadslid Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag).

Moet met bestuursadviseur Maarten Beks meteen door naar het Lorentzplein voor een bijeenkomst met zo’n veertig supermarktmanagers van Albert Heijn uit de Haagse regio. Op mijn verzoek zijn ze bij elkaar gekomen. Hoor onder andere inspirerende voorbeelden van Omer Kapikiran en Melvin van Geest en over hoe vakkenvullers en kassamedewerkers doorgroeien tot supermarktmanagers en al jaren met veel plezier en maatschappelijke betrokkenheid bij de zaak werken. Spreken over de maatschappelijke rol van de winkel en hoe zij zowel in de personen van de medewerkers als de klanten de maatschappij in alle facetten langs zien komen. Voor mij een belangrijke groep die veel ziet en hoort en ook iets kan betekenen voor de sfeer in de stad. Sonja Boelhouwer, directeur winkels en logistiek, leidt de bijeenkomst en blikt terug op de verbeterde samenwerking gedurende de afgelopen periode. Laura Terbraake van Es, zoals altijd scherp op security, vertelt over de stappen die hierin zijn gezet. Maken ter afsluiting een groepsfoto voor de winkel.

Gebruik het avondeten in Koetshuis De Zadelhoff aan het Zandpad in Breukelen. Ben op uitnodiging van Jesse Kuijper en Joan Ypma te gast bij Jeannette en Cor van Zadelhoff. Zie vele goede bekenden. Handel onderweg alle post en stukken af en heb telefonisch contact met Leonard Geluk (algemeen directeur VNG).