Maandag 9 november

Wandel in de omgeving en ga richting Stadhuis. De week begint met mooi weer, het lijkt bijna een warme nazomerdag. Start met het wekelijkse ‘secaba’overleg met een aantal naaste medewerkers – deels digitaal. Heb aansluitend vergaderingen van het regionaal voorbereidend bestuurlijk overleg COVID-19 en van de lokale driehoek in de raadzaal. Deze week is districtschef René de wisselspeler van de politie. Een vergadering van de staf veiligheid volgt in de collegekamer en een gesprek met  Wilma Verschoor (bestuursondersteuning) in mijn werkkamer.

Heb aan het begin van de middag een – telefonisch – interview met Theo Paijmans voor de kersteditie van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam. Het gaat over van alles en nog wat. Theo blijkt uitstekend voorbereid. Sluit af met een eindejaarswens voor iedereen. Bel met makelaar Vivian Goudsmit en met ambtgenoot Mark Roëll (Baarn). Praat – online – bij met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG. Dan begint om half drie de collegeconferentie (‘Hoe doen we ‘t samen’). Komen bijeen in de raadzaal en in de nabijgelegen foyer.

Moet de conferentie helaas iets eerder verlaten in verband met een vergadering van het Veiligheidsberaad in het Utrechtse provinciehuis aan de Archimedeslaan. De bewindspersonen Ferd Grapperhaus en Mona Keijzer zijn onze gasten. Koppel ‘s avonds laat onderweg naar Den Haag de resultaten terug aan Annette (directeur publieke gezondheid), Esther (directeur veiligheidsregio Haaglanden) en Hans (directeur veiligheid). Bel met Ilma en met Gabriëlle, m’n huidige en vorige gemeentesecretaris.