Genieten van een paar dagen in en rond Egmond aan Zee. Drinken koffie bij Simone’s oud-collega’s Richard en Irma (zij werken al vele jaren voor het familiebedrijf van Theo en Rith Groot). Spreken over het zomerseizoen en alles wat daarmee samenhangt. Het stormt (windkracht zeven), waait, regent en af en toe schijnt de zon. Zien allerlei versies van de zonsondergang.

Weekboek Burgemeester

Huren fietsen bij BikeMike.nl. Fietsen maandag naar Bergen. Lunchen bij Loetje aan de Breelaan en avondeten bij Vanspeijk aan het Westeinde.

Wandel iedere ochtend in alle vroegte heen en weer naar het zwembad van Zuiderduin waar zwembadmevrouw Betty nog steeds met veel plezier de scepter zwaait. Trek mijn baantjes. Zalig.

Gaan dinsdag in de stromende regen naar Alkmaar. Drinken koffie aan Ritsevoort bij Abby’s. Vlakbij de molen van Piet.

Weekboek Burgemeester

Winkelen. Vluchten ‘s middags bij weer een enorme regenbui op het Kerkplein onder de luifel van het terras van Granada. Zien ‘s avonds tijdens een strandwandeling dat de zee wel erg dicht bij de kust is geweest. De zee trok een zwarte streep ver op het strand.

Weekboek Burgemeester

Praat tussen de bedrijven door – op zijn verzoek – uitvoerig telefonisch bij met directeur veiligheid Hans van der Vet.

Schoorl aan Zee en Schoorl zelf zijn woensdag onze bestemming op de fiets. Prachtig heidelandschap onderweg.

Weekboek Burgemeester

Drinken koffie aan het strand van Schoorl bij paviljoen Paal 29. Praten in de loop van de middag, terug in Egmond aan Zee, bij met life time friend Marnix bij Comer aan de Boulevard Zuid. Wandelen langs het strand en gebruiken het avondeten bij Eazee. Donderdag aanvaarden we de thuisreis. Simone moet voor haar werk dit weekend naar Alicante, ik zelf ga bij terugkomst in Den Haag bijna meteen weer aan de slag. Bel met Melenie van het bestuurssecretariaat. Stort me op de stukken uit de (volle) Stadhuistas. Heb meteen veel teken- en leeswerk (de teksten van de begrotingshoofdstukken die mijn portefeuille betreffen bijvoorbeeld). Breng ‘s middags in het Benoordenhout aan de Esther de Boer-van Rijklaan samen met Sandra van der Zwan een bezoek aan Elisabeth (‘Lijs’)Bruijning-Sternheim. Feliciteer haar van harte met haar 100e verjaardag. De geboren Amsterdamse is vergezeld door haar dochter Cathrien en haar zoon Jeroen. Ze vertelt aan de hand van een fraai foto-album over haar leven nadat ze de Kunstnijverheidsschool (nu de Rietveld Academie) had gedaan. Een vriendelijk gesprek volgt.

Weekboek Burgemeester

Heb, terug thuis, uitvoerig telefonisch overleg met Peter van Toor (juridische zaken), met Eleonore van Til (projectmanager bij de Vereniging voor Overheidsmanagement) en met oud-collega Rob Kok. Bel ‘s avonds voor de gezellie (en in verband met het Europees voetbal) met m’n vader.