Maandag tot en met woensdag 19, 20 en 21 oktober

De gemeenteraad is met herfstreces. Ben zelf drie dagen in Egmond aan Zee. Verblijf met Simone in strandhotel Golfzang aan de Boulevard. Ga iedere ochtend in alle vroegte zwemmen bij het nabijgelegen Zuiderduin. Zwembadmevrouw Betty is er als altijd vroeg bij. Het is iedere ochtend om tien uur ook vaste prik met een (telefonische) vergadering van de driehoek. En ik voer iedere avond tussen zes en zeven telefonisch overleg met districtschef Anil (politie) over de actualiteit in en rond Duindorp.

Heb maandagochtend telefonisch overleg met ambtgenoot Michel Bezuijen (Zoetermeer). Hij vervangt me bij het veiligheidsberaad. Wens m’n goede bekenden Laura, Charles en Javier veel succes met de start van de Vuelta morgen in Irún (had in augustus natuurlijk Utrecht moeten zijn …). Bezoek dinsdag rond het middaguur m’n ouders in Edam. Ma heeft spruitjes gemaakt, met gebakken aardappeltjes en een bal gehakt. Wat wil een mens nog meer. Krijg van Pa een aantal oude Elseviers mee.

De weersomstandigheden zijn elke dag anders. Maandag en dinsdag is het redelijk goed weer. Met af en toe een zonnetje. Woensdag is het nat en grijs en in de loop van de dag stormachtig. Dit laatste heeft overigens ook zo z’n charmes.

Geniet vanaf het balkon van allerlei fraaie plaatjes die de zee biedt. De coronamaatregelen dwingen ons vooral ‘binnen’ en/of in de buurt te blijven. Geen uitstapjes dit keer.

Wandel langs het strand, zie veel sport op televisie (Europees voetbal en wielrijden) en lees Tell Tale van Jeffrey Archer (een geweldige verhalenverteller) uit, blader in de nieuwste editie van het weekblad Dorpsgenoten (‘de belevenis die Egmond heet’) en natuurlijk in de oude Elseviers van Pa. Doe wel een paar boodschappen in de Voorstraat. Bezoek m’n ‘snoep’winkel, dat wil zeggen de boekenzaak Dekker en Dekker en haal voor de lunch verse broodjes bij Jorgen en Thessa van ‘t Winckeltje. Avondeten iedere dag in het hotel.