Vrijdag 1 december

Korte nacht. En toen was het december. Ga (toch) heen en weer naar het zwembad. Het is koud onderweg. Werk vanochtend thuis. Ruim op, doe de was, doe de strijk en zet m’n fiets – na een beetje schoonmaken – in het vet. Heb via MS Teams overleg met chef kabinet Eline Tops-Visser. Ga aan het eind van de ochtend naar Utrecht. Woon er voor het eerst als erevoorzitter het najaarscongres bij van de VNG in het Beatrix Theater. Op de agenda staan onder andere de inzet voor de kabinets(in)formatie en de strategie van de vereniging.

De algemene vergadering tijdens het najaarscongres verloopt in een positieve sfeer. Zie veel collega’s en goede bekenden en natuurlijk (net zoveel) nieuwe gezichten.

Ben aan het eind van de middag terug thuis. Bel met m’n boer Koos. Even later met m’n moeder (90) in Edam. Ze moet fysiek even alle zeilen bijzetten (“Dokter zegt dat ik spit heb”). Directeur Veiligheid Herke Elbers belt, net als Bennie van den Brink (ook van de directie Veiligheid). Kleed me aan het begin van de avond om. Woon in de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club als honorair lid het begin van de jaarbijeenkomst van de Commercieele Club bij. Aan de Wassenaarse Groot Haesebroekseweg doen gastheer Geert van Alkemade en voorzitter Robbert-Jan Brugman me in- en uitgeleide. Zie, terug thuis, flarden van de voetbalinterland Engeland-Nederland. Onze geboren Haagse Lineth Beerensteyn doet het goed (zij scoort twee keer), maar Engeland scoort een keer meer (3-2). ADO verliest met dezelfde cijfers uit tegen Helmond Sport (3-2). Het is zoals het is.