Vrijdag 1 januari

De nacht is super kort. Bereid Simone een nieuwjaarsontbijt met een eitje en versgebakken croissants. Dan weer aan de slag. Begin om elf uur met een digitale vergadering van de lokale driehoek. Doe dat vanuit huis. Stellen de tekst van een eerste korte persverklaring vast.

Begeef me rond het middaguur naar het Stadhuis. Het is er leeg en stil. Heb om één uur afgesproken met cameravrouw Lois Nieuwenhoven. Spreek – in aanwezigheid van de medewerkers Ronald en Theresa – een nieuwjaarswens uit voor alle inwoners van Den Haag. Het plan was de opname op Scheveningen te laten plaatsvinden, helaas maken de weersomstandigheden dat onmogelijk.

Geef vervolgens interviews aan Omroep West (Maarten Brakema) en AD Den Haag (Lex de Jonge). Blik terug op oudejaarsnacht en alles wat er aan vooraf ging. Wat ging goed, wat had beter of anders gemoeten. Complimenteer tijdens de interviews de medewerkers van alle betrokken (hulp) diensten, de artsen en verpleegkundigen in de zorg en de talloze vrijwilligers uit de wijken en buurten voor hun bijdrage aan een zo goed en veilig mogelijk verloop van de jaarwisseling. Woordvoerder Jan informeert me na afloop dat een AD-journaliste het werk onmogelijk is gemaakt tijdens de nieuwjaarsnacht. Vreselijk. Vraag hem er op aan te dringen dat er aangifte wordt gedaan. En: ‘Keep me posted’.

Ben aan het eind van de middag thuis. Wethouder Anne Mulder belt, net als m’n ouders uit Edam. Bereid het avondeten. Kijk ‘s avonds (terug) naar de oudejaarsconference (‘Vaarwel 2020’) van Sjaak Bral op TV West. Een aantal teksten en beelden zijn zeer herkenbaar. Ga vroeg naar bed.