Vrijdag 10 februari

In verband met de korte nacht zie ik af van m’n zwembeurt. Praat op mijn werkkamer in het Stadhuis bij met good old Arie Kraaijeveld. Maak (nader) kennis met de kersverse burgemeester van Rijswijk: Huri Sahin. Heb telefonisch overleg met de medewerkers Peter van Herwaarden, Sandra van der Zwan en Bernadette van der Wal. Praat ’s middags bij Kaai 13 aan de Dunne Bierkade bij met Ankie Broekers-Knol. In de loop van de middag volgt via MS Teams een bilateraal overleg met algemeen directeur Leonard Geluk (VNG) en een paar naaste medewerkers.

Stap aan het eind van de middag op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Keizerstraat. Fiets aansluitend heen en weer richting het Nassauplein voor een informele ontmoeting met de raadscommissievoorzitters Maarten de Vuijst, Joren Noorlander, Robin Smit en gastheer Andrew van Esch. Wisselen ervaringen uit. Directeur Communicatie Michael van Wissen van Veen belt, net als de Zaanse wethouder van Financiën, Stephanie Onclin.

Ontving eerder vanmiddag het verzoek om vanavond tijdens een benefietbijeenkomst in de Ahi Evran Moskee aan Vredeoord mijn medeleven te betuigen voor slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Besluit dat te doen en woon samen met de Turkse ambassadeur Z.E. Selçuk Ünal een deel van de benefietavond bij. Moskeevoorzitter Mustafa Cengiz doet me in- en uitgeleide. Spreek in een bomvolle zaal met een aantal vrouwen over de angst en onzekerheid omtrent het lot van familie en vrienden in het getroffen gebied. Neem daarna in een andere zaal deel aan een televisieprogramma dat erop is gericht zoveel mogelijk financiële bijdragen op te halen. Wens alle aanwezigen veel succes en sterkte.

Avondeet (laat) thuis.