Vrijdag 11 juni

Wandel m’n ronde in de wijk. Werk een deel van de ochtend thuis. Goede bekende Peter Keur belt. Praat via MS Teams samen met ambtgenoot Femke Halsema (Amsterdam) uitvoerig bij met Lilianne Ploumen. Onderwerp van gesprek is de kabinets(in)formatie.

Doe in de loop van de ochtend een paar boodschappen. Fiets daartoe heen en weer naar de Sumatrastraat. Ben aan het eind van de ochtend op het Stadhuis. Neem met Melenie van het bestuurssecretariaat de agenda door. Heb aan het begin van de middag in de collegekamer een overleg met de driehoekspartners. Spreken onder anderen over het thema demonstraties. Zing de jarige directeur veiligheid Hans van de Vet toe.

Ga dan samen met bestuursadviseur Ingrid op pad. Nachtburgemeester Pat Smith heeft twee bezoeken georganiseerd. Begin bij PIP, een creatieve hub aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Steven Lummel en David Schoch praten me bij en leiden me rond. Het is niet alleen een nachtclub, maar ook een podium voor de vele creatieve talenten die Den Haag rijk is. Mooi om te zien dat PIP ook in coronatijd deze kracht niet verloren heeft en zelfs boeken heeft uitgegeven. Waag mij aan de DJ set. Leuk om eens te proberen.

Ga aansluitend met Pat en Ingrid naar Club Westwood aan de Laan van Poot. Ook dit is een begrip in Den Haag. Van oudsher komen hier veel leden van de sportclubs uit de omgeving. Maak kennis met uitbater en eigenaar Vincent Marshall over de corona-pandemie en gevolgen voor zijn bedrijf. Vincent nam het initiatief tot ‘Westwood Culinair’. Het is gisteren geopend. Krijg van chef Mark Ligtvoet als proeverij de allereerste ‘steak tartare’ uit het menu aangeboden. Smaakt heerlijk.

Neem afscheid van Vincent, Pat en Ingrid en begeef me aan het eind van de middag naar de Escamplaan. Wens aldaar, in het gezelschap van Anita van Zee (kabinetszaken), mevrouw Nel van der Zijden-Hijlkema van harte geluk met haar 100e verjaardag. De Scheveningse werkte ooit op administratie van de Bijenkorf, later bij houthandel Van Malsen en in de boekwinkel van haar zus. Zij kreeg twee zonen. Hans en Ton zijn er allebei samen met een van de schoondochters. Nel woont nog steeds zelfstandig met hier en daar natuurlijk wat hulp.

De vrolijke ontmoeting met de eeuwelinge en haar naaste familie is een mooie afsluiting van de dag. Bel ‘s avonds met m’n ouders in Edam en met wethouder Anne Mulder.