Vrijdag 12 april

Ga zwemmen. Verzorg om zeven uur koffie voor André en Maikel. Fiets tegen achten heen en weer richting de President Kennedylaan. Bezoek in het gezondheidscentrum Statenkwartier de huisartsenpraktijk Rensing en Van Voorst. Onderga de jaarlijkse checkup. Alle cijfers wijzen de goede kant op aldus huisarts Aafke. Doe een enkele aanschaf bij de apotheek. Kijk samen met apotheker Anne-Marie Prins terug op het burgemeestersontbijt waaraan zij recent met een aantal collega’s deelnam.

Fiets vanuit huis naar de Grote Markt. Fotograaf Eveline van Egdom en Sabine (communicatie) zijn er al. Zij zorgen voor een soepel verloop van het maken van een foto voor de weekkrant Den Haag Centraal ten behoeve van de rubriek Ter Plekke (gaf gisteren een interview aan redacteur Caroline).

Ontmoette Eveline eerder bij Franklin in Segbroek en bij de Haagse Stadswijngaard in Moerwijk. Eveline zet al tien jaar mensen op de foto voor de rubriek. “Dit was mijn eerste foto-opdracht. Ben het met heel veel plezier al die jaren blijven doen”, vertelt ze. Heb via MS Teams een overleg met kabinetschef Eline en Melenie van het bestuurssecretariaat.

Zit in de loop van de ochtend in het monumentale raadhuis De Paauw aan de Raadhuislaan in Wassenaar de vergadering voor van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH).

Bezoeken na afloop het brandweermuseum in de kelder van het raadhuis.

Praat aan de Theresiastraat bij met life time friend Marnix van der Lijn. Gebruiken in het zonnetje op het terras van Bij Mauce de lunch. Marnix gaat een jaar wandelen. De eerste drie maanden te beginnen in Scandinavië. Werk de rest van de middag thuis. Wethouder Nur Icar belt in verband met een actualiteit.

Ontvang aan het eind van de middag de collegeleden en hun partners voor het avondeten. Op het menu staan onder andere asperges. Chef-kok Eric-Jan Fransen en zijn collega’s hebben het goed voor elkaar. Prettig om elkaar in informele sfeer met onze partners te zien en te spreken. Lees later op de avond over de thuisnederlaag van ADO tegen Helmond Sport (0-1).