Vrijdag 14 mei

Wandel heen en weer naar de boulevard van Scheveningen. Het is mistig boven zee. Onderweg groeten de trambestuurders van lijn 9 mij en ik hen. Zwaai in alle vroegte naar een stewardess die ter hoogte van de Lourdeskerk met haar met rolkoffer richting de tramhalte loopt. ‘Moet naar Ecuador vandaag’, zegt ze vriendelijk. Maakte zelf de reis (vlucht KL755) in oktober 2016 ook. Lange zit van bijna twaalf uur. Enfin.

Ga in de loop van de ochtend naar Loosduinen. Wens in de Pisuissestraat de heer en mevrouw Piet en Coby Spaans-Kleijn van harte geluk met hun 65-jarig huwelijk. Dochter Annemieke en zoon Peter zijn er ook. Opticien Piet vertelt over zijn grote hobby: hij heeft 11 boeken uitgebracht over het wel en wee van Scheveningen. Coby heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan en rijdt graag met haar scootmobiel door Loosduinen. ‘We ontmoetten elkaar ooit voor het eerst op het kantoor van een pensioenfonds, waar we allebei werkten’, vertelt de bruid. Het is een gezellige ontmoeting in Loosduinen met een Schevenings tintje. Geniet ondertussen van het fraaie uitzicht vanaf de elfde verdieping op heel veel groen en de zee.

Neem afscheid van Sandra van der Zwan (kabinetszaken) die me vanochtend vergezelde. Doe een enkele boodschap bij De Bever aan de Grote Marktstraat en bij de Halve Zool aan Korte Poten.

Zit aan het begin van de middag vanuit huis via MS Teams een ingelaste vergadering voor van de driehoek. Werk aan de inhoud van de tassen van het Stadhuis en doe enig huishoudelijk werk. Stap aan het eind van de middag op de fiets voor een paar boodschappen (fruit bij groenteboer Matthieu en groenteboerin Pamela, bloemen bij Au Petit Pont en avondeten bij Toko Frederik). M’n zoon wordt vandaag 26 (time flies). Wens hem van harte geluk. Hij gaat vandaag voor een weekendje op stap met vier vrienden en heeft er zin in. ‘s Avonds bellen m’n ouders en dochterlief meldt dat ze haar eindbestemming in Frankrijk heeft bereikt. Weet inmiddels dat Robbie-de-Huismuzikant de editie 2021 van het Haags Songfestival heeft gewonnen. Waarvan akte.