Vrijdag 15 juli

Ochtendwandel in de wijk. Wens in alle vroegte m’n dochter van harte geluk met haar 30e  verjaardag en doe de strijk. Neem, rond half negen aangekomen op het Stadhuis, een filmpje op voor de opening van de International Cyber Security Summerschool, die deze zomer, gelukkig weer live, plaatsvindt in Den Haag. Fleur van communicatie verzorgt de techniek. Zit om negen uur een uitvoerige vergadering voor van de driehoek met twee vertegenwoordigers van ADO Den Haag. Hebben veel te bespreken.

Ontvang voorzitter Wimar Jaeger, secretaris Rom Steensma en bestuurslid Lodewijk van Vliet van het Nederlands Dachau Comité. Kreeg de eervolle uitnodiging dit jaar (op 23 september) de Dachaulezing te houden. Spreek in verband met de voorbereiding hiervan met het comité. Chef kabinet Eline en tekstschrijver Ronald schuiven aan. Praat bij met Nadir. Hij werkt bij het The Hague Convention bureau als Internationaal Sales Manager. Wisselen wederzijdse ervaringen uit over het wonen en werken in Den Haag. Bespreek met Eline en Marjolein mijn agenda van de komende weken. Kijk in de collegekamer samen met wethouder Kavita Parbhudayal, Pieter Jeroense en Maarten Beks (beiden VNG) en met ondernemer Rob Bhoendi terug op mijn werkbezoek aan Suriname. Neem aansluitend in mijn werkkamer uit handen van wethouder Shah Shaikkariem (Altena) de publicatie ‘Vitaal Platteland, naar nieuwe blauwe zones’ in ontvangst. Hij schreef het boek samen met trendwatcher Adjiedj Bakas.

Maak op verzoek van ambtgenoot Bouke Arends (Westland) kennis met twee onderzoekers van Platform31, Nico van Buren en Romay Evers. Zij maken een analyse van de veranderende positie van de R8 gemeenten. Deel mijn ervaringen en een enkele opvatting met de onderzoekers. Haast mij naar de jaarlijkse ‘‘benen op tafelsessie’’ bij Schlemmer aan de Lange Houtstraat. Kijk op een moment als dit in de zomer met mijn naaste medewerkers bij de VNG, Naut, Angela en Maarten terug op het afgelopen half jaar en vooruit naar het komende half jaar. Chef kabinet Eline schuift aan. Nuttig en plezierig.

Kleed me, aan het eind van de middag even terug thuis, om. Hijs me in m’n smoking. Draag aan het begin van de avond in de Grote Kerk bij aan de opening van het 13e lustrum van studentenvereniging La Confrérie van de hotelschool Den Haag. Het thema van het gala is Ecstasy. Zo’n 450 studenten en alumni zijn aanwezig in de fraai gedecoreerde kerk. La Confrérie-voorzitter Mas van Hugte ontvangt me allerhartelijkst bij een zijdeur. Begroet Sophie de Beaufort (dochter van Frans) en Marthe Borst (dochter van kabinetsmedewerker Marjolein). Van deze jonge enthousiaste mensen gaat een groot deel werken in de gastvrijheidsindustrie over de hele wereld. Den Haag kan trots op hen zijn. Spreek de aanwezigen kort toe.

Meteen door naar The Grand in Amsterdam. Kleed me onderweg om. Wens oud-wethouder Frits Huffnagel van harte geluk met zijn verjaardag. Begroet vele bekenden. Terug thuis, ga ik bijna meteen naar bed.