Vrijdag 16 februari

Korte nacht. Sta toch even na vijven op om me richting de Klatteweg te begeven voor mijn – op de doordeweekse dagen – dagelijkse zwembeurt. Heerlijk. Fiets naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Werk thuis. Veel lees- en schrijfwerk. Heb telefonisch contact met bestuursadviseur Maarten en met Sandra van der Zwan van kabinetszaken. In de loop van de ochtend volgt een uitvoerig bijpraatmoment – via MS Teams – met Ronald Nomes, algemeen directeur van de gemeentelijke dienst Stedelijke Ontwikkeling.

Fiets aan het eind van de ochtend in de miezer naar de Buitenrustweg. Gebruik er op uitnodiging van de Japanse ambassadeur Z.E. Hiroshi Minami de lunch in zijn residentie. Counsellor Yasuyuki Ebata en Camilla van Kooten (kabinetszaken) vergezellen ons.

De relatie Japan-Nederland gaat ver terug – we beleefden goede en mindere perioden. Ook mijn relatie met Japan gaat ver terug. Bezocht Japan in augustus 1982 voor het eerst en sindsdien vaak. Goed om bij te praten. Nuttig en aangenaam. Fiets naar huis. Het is droog. Werk de rest van de middag thuis. Wijkverpleegkundige Nienke belt, bel zelf uitvoerig met m’n broer Koos. Onderwerp: Ma.

Ontvang bij mij thuis aan het eind van de middag mijn voormalige naaste gemeenteraadcollega Jos Lemaier en de oud-Tweede Kamerleden en respectievelijk burgemeester van Zaltbommel en minister van Buitenlandse Zaken Albert van den Bosch en Halbe Zijlstra. Gebruiken het avondeten in het nabijgelegen Zarautz aan de Prins Willemstraat. De actualiteit biedt veel stof tot overpeinzing, gesprek en leermomenten. Tussen de bedrijven door bellen m’n moeder en politiechef Karin Krukkert. Helaas verliest ADO vanavond uit met 2-1 van koploper Willem II.