Vrijdag 17 maart

Fiets heen en weer naar het zwembad. Reis aansluitend naar Dordrecht. Praat in het (tijdelijke) Stadskantoor aan de Spuiboulevard bij met ambtgenoot Wouter Kolff. Aardig gesprek. Geniet van het uitzicht.

Zwaai op weg naar buiten naar VNG-bestuurscollega en wethouder Peter Heijkoop. Peter is voorzitter van de VNG-commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie. Heb telefonisch overleg met ambtgenoot Cornelis Visser (Katwijk) en met Christel Mourik (directeur MRDH).

Werk ’s middags thuis. Verricht veel leeswerk ter voorbereiding van mijn openbaar verhoor in het kader van de raadsenquête Amare volgende week donderdag.

Het overlijden van Adri Duivesteijn, ereburger van Den Haag, raakt ons. Maak in samen werking met naaste medewerkers de rouwadvertentie en een IM gereed en sta er ook op Instagram bij stil.

Praat aan het eind van de middag informeel bij met de journalist Carla Joosten op het terras van Café Banka aan het Bankaplein. Meteen door naar de Boterwaag aan de Grote Markt. Aldaar wacht Freek (kabinetszaken) me op. Draag samen met de Ierse minister Ossian Smyth en de Ierse ambassadeur H.E. Brendan Rogers met een korte toespraak op het podium bij aan de opening van het St. Patrick’s Day Festival op de Grote Markt.

In Den Haag vindt het festival – in het Iers ‘Lá Fhéile Pádriag’ genoemd – voor de elfde keer plaats. Draag voor de gelegenheid een groene das 💚. En meng mij in het gezelschap van veel vrolijk groen geklede mensen op de Grote Markt. Het is een festival voor iedereen met Ierse wortels of die zich voor even Iers wil voelen. Bekijk hier de videoregistratie.

Politiechef Paul van Musscher belt in verband met de actualiteit, datzelfde doet directeur Veiligheid Hans van der Vet.

Gebruik het avondeten bij Zarautz, wandel naar huis en kleed me om. Bezoek samen met Sandra (kabinetszaken) aan de Oeverwallaan de hockeywedstrijd HC Ypenburg H1-RHC Rijswijk (1-4). Heren 1 Ypenburg spelen een wedstrijd in de vijfde ronde van de Silver Cup en dat is uniek. Het is een echte streekderby tegen RHC Rijswijk. Clubvoorzitter Jasper Bremer doet me in- en uitgeleide. Er zijn veel toeschouwers aanwezig.

Ga op de foto met het Haagse team, maak kennis met de (bonds)scheidsrechters – één meldt dat ie uit Amstelveen komt en bij HV Myra hockeyde – en mag bij start van de wedstrijd de bal afslaan. Een enorme eer.

Volg op de tribune een spannende wedstrijd. Vrolijke ambiance. Neem afscheid en hoor over de uitslag van ADO Den Haag-Willem II (1-3). Teleurstellend.