Vrijdag 18 november

Het is vrijdag, de Dag van de ondernemer. Werk een deel van de ochtend thuis. Stap in de loop van de ochtend op de fiets. Doe een paar boodschappen in de Keizerstraat en drink een kopje koffie bij Rowena en Fred van Lucky 13. Heb, terug thuis, een overleg via MS Teams met Marijke Stroucken over de vervulling van een vacature en bel met Christel Mourik (directeur MRDH). Ben tegen twaalven op de Groenmarkt. Ontvang in het Oude Stadhuis de nieuwe ambassadeurs van India, Chili, Koeweit, Slovenië, Finland, Litouwen en de Verenigde Staten. Spreken over hun (eerste) impressies van Den Haag, de focus van hun werkzaamheden en de (inter)nationale politieke actualiteit. Waardevolle ontmoeting.

Als wij er zijn trouwen ondertussen Ewoud en Juliëtte (zij krijgen een bloemetje). Word onderweg naar Rotterdam via MS Teams geïnterviewd door Armand Landman. Armand bereid een boek voor over Johan van Renswoude. Topper Johan was in Utrecht mijn rechter- en linkerhand bij de politie. Heb telefonisch overleg met Bart Ludwig (directie veiligheid) en praat uitvoerig (telefonisch) bij met gemeentesecretaris Ilma Merx. Draag in de Schiecentrale aan de Lloydstraat samen met ambtgenoot Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) bij aan de opening van MRDH live!.

Leuk om te doen. Joost Hoebink presenteert, Codarts Brass ensemble zorgen voor de muzikale omlijsting, Wally A$M uit de Schilderswijk rapt en Jennifer Vaassen en haar collega’s van Spitz hebben het georganiseerd.

Ga aan het begin van de avond – in de stromende regen – meteen door naar de Hargalaan in Schiedam. In het spiksplinternieuwe Van der Valk vindt aldaar een bijeenkomst plaats van de landelijke bestuurdersvereniging van de VVD. Gebruik samen met Commissaris van de Koning Ina Adema het avondeten. Praten bij over de actualiteit en zien een aantal collega’s.

In de loop van de avond terug in Den Haag sluit ik de vrijdag af met een bezoek aan ‘Jazz at the Club’ in De Witte aan het Plein. Doe dit op uitnodiging van Frits Landesbergen en zijn vrouw Joke Bruijs. Bigband The Hague Jazz Project onder leiding van Nanouck Brassers treedt op. Het is een tribute aan trompettist en bugelspeler Ack van Rooijen en trompettist en bandleider Wim Minnaar. Reik de allernieuwste CD van hen uit, ‘Remembering’ geheten. De eerste aan Leo Meijer (oudste lid van het orkest) en de tweede aan dirigent Nanouck Brassers zelve. Sfeervol muzikaal samenzijn. Ga, terug thuis, bijna meteen naar bed.