Vrijdag 19 mei

Ga in alle vroegte zwemmen. Groet onderweg mevrouw Christiana. Zij is ouderenverzorgster en loopt iedere dag naar haar werk als ik rond dezelfde tijd voorbijrijd. Fiets rond half negen richting Het Nutshuis aan de Jan Hendrikstraat. In de fraaie binnentuin neemt Robin Utrecht een paar foto’s die een interview in het VNG Magazine zullen begeleiden. Drink na afloop een kopje koffie in de tuin samen met m’n VNG-woordvoerder Angela de Jong.

Neem met Sabine (communicatie) een videoboodschap op voor de supporters en spelers van team ‘heren 1‘ van de Haagse hockeyvereniging HDM. Deze club heeft niet alleen een lange historie, maar ook een speciale supportersbus vertelde vrijwilliger Louk mij in een e-mail. Mooi om zo samen te reizen en het team terug naar de hoofdklasse te juichen. Wens de ‘heren 1’ en de supporters veel succes én plezier bij de komende wedstrijden.

Fiets daarna samen met chef kabinet Eline richting huis. Doen een boodschap bij Huna aan het Regentesseplein. Heb via MS Teams aan het eind van de ochtend vanuit huis samen met Eline een uitvoerig overleg met Melenie van het bestuurssecretariaat. Bespreken de agenda voor de komende maanden.

Fiets rond het middaguur naar de Keizerstraat voor een paar boodschappen. De middag staat voor een groot deel in het teken van het snoeien van de heg in m’n voortuin. Benedenbuurman Carel wandelt langs en ziet dat het goed gaat.

Wethouder Anne Mulder belt in verband met een actualiteit uit zijn portefeuille. Ga een uurtje zitten lezen in het zonnetje op mijn balkon. Fiets aan het begin van de avond naar de Frederik Hendriklaan voor een paar boodschappen die ik eerder vanmiddag niet kon krijgen. Werk ’s avonds aan de inhoud van de bomvolle loodgieterstassen van het Stadhuis en weet dat ADO Den Haag de laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Jong AZ met 0-2 heeft gewonnen.