Vrijdag 2 oktober

Ochtendwandel in de wijk. De werkdag begint waar hij gisteren is geëindigd: met een MS-Teams vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT). Bespreken de actualiteit in onze veiligheidsregio. Besluit vervolgens 21 instellingen in Haaglanden een ontheffing te geven. Terug op mijn werkkamer volgt een interview met Nicoline voor een uitzending van Zembla over Den Haag in coronatijd. Cameraman Alexander doet ondertussen zijn werk.

Heb aan het eind van de ochtend een online overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx en raadsgriffier Lilianne Blankwaard-Rombouts. Praat bij met wethouder Saskia Bruines over een aantal onze portefeuille overstijgende onderwerpen.  Marijn Fraanje (directie Informatie) en Hans van der Vet (directie Veiligheid) schuiven aan. Hans ‘blijft na’ voor nog een paar andere onderwerpen. Ben ‘s middags, op uitnodiging van Suzanne Otters-Bruijnen (vice voorzitter Provinciale Staten) en Statengriffier Kirsten ten Cate samen met mijn vriendin Simone, aanwezig bij de installatie van Ina Adema als Commissaris van de Koning van Noord-Brabant. De installatie vindt plaats in de Bois-le-Duczaal in het provinciehuis aan de Brabantlaan in ‘s-Hertogenbosch. Ina straalt, net als haar moeder, zus en partner. Sobere plechtigheid. Online te volgen. Is in driekwartier gedaan, zwaai gedag en reis terug naar Den Haag.

Werk de rest van de middag thuis. Ambtgenoot Bouke Arends (Westland) belt, net als woordvoerder Jan en bestuursadviseur Denis. Bel zelf met makelaar Vivianne en met m’n vader en moeder in Edam. Pa moest bellen met hartspecialist. Vandaar. So far so good.