Vrijdag 23 december

Lekker lang geslapen. Beetje ingehaald van gisteren. Stap op de fiets voor m’n dagelijkse zwembeurt. Kom droog over. Heb telefonisch overleg met de algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk. Bel ook met directeur veiligheid Hans van der Vet. Werk thuis aan de stukken uit de loodgieterstassen.

Ga in de loop van de ochtend langs bij Appie aan de Boerenstraat in de Schilderswijk.

Hij is druk bezig met het vullen van 1.000 voedselpakketten die morgen zullen worden uitgedeeld. Voor de vijfde keer organiseert App deze topactie.

Een paar naaste medewerkers van mij helpen spontaan en geheel vrijwillig een uurtje mee. Mooi gebaar van Melenie, Sandra, Carola en Eline. Help zelf ook een handje. Praat met deze en gene, waaronder een aantal vrijwilligers, de wijkagent en gemeenteraadslid Anthony Ubuda (“Morgen komen een paar wethouders en heel veel collega-gemeenteraadsleden”). Ga dan weer richting huis.

Stap in de loop van de middag op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Frederik Hendriklaan. Bel met m’n moeder in Edam. Wethouder Stephanie Onclin (Zaanstad) belt in verband met een actualiteit. Blik op Instagram terug op de Kerst-Sing-Along die afgelopen zondag werd gehouden in het Atrium van het stadhuis. De Sing-Along wordt vandaag en 26 december uitgezonden bij Omroep West. Bereid het avondeten en ga – opnieuw – op tijd naar bed.