Vrijdag 23 juli

Begin vanochtend in alle vroegte met een telefonische vergadering met gemeentesecretaris Ilma Merx. Bereiden de collegevergadering van negen uur voor. De ingelaste extra vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) volgt. Spreken via MS Teams over een actueel onderwerp. Begeef me bijna aansluitend samen met Simone naar het Beachstadium op Scheveningen aan de Strandweg. Draag op uitnodiging van Anneke van Zanen-Nieberg en Gerard Dielessen (respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van NOC*NSF) bij aan de opening van het Team NL Olympic Festival op het sportstrand door Zijne Majesteit de Koning. De Majesteit doet dit in aanwezigheid van Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport en Z.E. Horinouchi Hidehisa, ambassadeur van Japan. Spreek net als Anneke enkele welkomstwoorden uit. Door de coronamaatregelen is het voor Nederlandse fans niet mogelijk om de Spelen als publiek bij te wonen. Afreizen naar Tokyo heeft dus geen zin. Om in Nederland toch iets van een Oranje TeamNL gevoel te creëren, organiseert NOC*NSF, samen met de gemeente Den Haag en TIG Sports, het TeamNL Olympic Festival in Den Haag. Een festival om sport te kunnen kijken, doen én beleven. En om onze Haagse sporters aan te moedigen natuurlijk. Maak onder anderen kennis met Paralympiër Marlou van Rhijn (‘Uit Monnickendam’) en met judoër Roy Meijer. Mooie plechtigheid. Zwaai naar de wethouders Saskia Bruines en Hilbert Bredemeijer en naar ‘first secretary’ Rie Nagasaki en Tamao Shinya van de Japanse ambassade die ook aanwezig zijn.

 

Fris me, terug thuis, even op. Woon ‘s middags op uitnodiging van Jurgen Verbeeck, bestuurder bij Parnassia, de herdenkingsbijeenkomst bij voor Martin den Dekker in het woon-zorg park van Parnassia aan de Monsterseweg. Martin kwam vorige week maandag om het leven bij het tragische schietincident in de vestiging van Parnassia aan de Leggelostraat. Een traumatische gebeurtenis voor iedereen die hier getuige van was. Ben zeer aangedaan door hetgeen zich daar heeft afgespeeld. Medewerkers van Parnassia vormen een erehaag wanneer de rouwauto het terrein oprijdt. Tijdens de bijeenkomst halen collega’s herinneringen op aan Martin (‘Om dat te doen wat jij deed, moet je zijn zoals jij was’), is er een boodschap van de familie en is er muziek (‘Dust in the wind’). Een waardige, warme en zeer aangrijpende bijeenkomst. Omroep West doet verslag.
M’n vader belt. Bel zelf met aannemer Gerard. Fiets aan het begin van de avond samen met Simone naar Des Indes aan het Lange Voorhout. Gebruiken aldaar een aperitief met twee goede vriendinnen. Gebruiken vervolgens het avondeten bij Waterreus aan de Strandweg. Fietsen er heen en weer terug. Genieten van het gezelschap en een fraaie zonsondergang.