Vrijdag 25 september

Ochtendwandel en fiets vervolgens naar het stadhuis. Begin de laatste dag van de werkweek met een ingelaste – digitale – bestuursvergadering van de VNG. Bereiden de ALV (Algemene Leden Vergadering) van vanmiddag voor. Inmiddels gaat mijn agenda vanochtend volledig op de schop. De coronasituatie vergt overleg met de bewindspersonen Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus op het ministerie van VWS. Wandel er samen met m’n directeur veiligheid, Hans van der Vet, heen.

De gehele middag en het begin van de avond staan vervolgens in het teken van mijn werkzaamheden als voorzitter van de VNG. Fiets daartoe, door de regen, richting de Nassaulaan. Neem met (woordvoerder) Angela en (tekstschrijver) Sarah de laatste details door. Ruben Maes is vanmiddag mijn sidekick. Wethouder Hilbert Bredemeijer belt. Om drie precies begint vervolgens de (grotendeels digitale) Algemene Ledenvergadering in het atrium van de Willemshof aan de Nassaulaan. Spreek mijn jaarrede uit en zit de behandeling van de agenda en de bespreking van een flink aantal moties voor.

De vergadering verloopt in goede sfeer en ook logistiek lukt het om 305 (van in de totaal 355) gemeenten via het uitbrengen van stemmen mee te laten doen aan de besluitvorming.

Minister Kajsa Ollongren spreekt ons langs digitale weg toe en de nieuwe algemeen directeur Leonard Geluk vertelt over zijn eerste maanden. Fiets aan het begin van de avond naar huis, bereid het avondeten en ga op tijd naar bed.