Vrijdag 26 januari

Korte nacht. Ga in de stromende regen richting het zwembad. Ben al drijfnat van het wachten buiten, voor ook maar een meter te hebben gezwommen. Zit in de loop van de ochtend in de raadzaal in het bestuurscentrum aan de Emmastraat van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de vergadering voor van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden. In de hal staat een schattig kunstwerk van Renée du Clou (‘De derde dinsdag in september’).

Gebruik rond het middaguur met de Haaglandse collega-burgemeesters een broodjeslunch in de collegekamer. Heb ’s middags, terug thuis, telefonisch overleg met Peter van Heerwaarden (directeur Bestuursdienst) en met Wilma en Hans Rijnierse. Neem met kabinetschef Eline en Melenie van het bestuurssecretariaat de agenda door voor de komende weken. Doen dit via MS Teams.

Woon aan het eind van de middag een bijeenkomst bij ter gelegenheid van de 75e Dag van de Republiek in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Deze dag markeert voor India dat 75 jaar geleden de grondwet in werking trad. Draag tijdens de ontvangst – in de bomvolle grote zaal – samen met ambassadeur H.E. Reenat Sandhu, Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh bij aan een traditionele lichtjesceremonie. Begroet na afloop een aantal ambassadeurs en leden van de Indiase gemeenschap in Nederland.

Avondeet thuis en kleed me om. Begeef me richting het Bingoal Stadion voor de wedstrijd ADO Den Haag-FC Emmen. Nodig tijdens een avondje ADO altijd actieve bewoners rondom een thema of uit een van de stadsdelen uit. Deze keer zijn het mensen die zich inzetten voor de verschillende evenementen in de stad, zoals de herdenkingen, het Bevrijdingsfestival en de festiviteiten rondom Prinsjesdag. Ambtgenoot Eric van Oosterhout (Emmen) wipt aan. Wens hem succes met de wedstrijd. Geniet samen met Gerard van den IJssel, Robert-Jan Rueb (beiden van het Bevrijdingsfestival), Michel Rogier (stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage), Peter en Desiree Boelhouwer (DB Evenementen), Eddy Habben Jansen, Evalien Timmers, Charlotte Maassen (allen van de stichting Prinsjesfestival), Debbie Nuijten (stichting 3 maart 1945), Anne-Lyke van den Elshout, Floor Zegers (beiden van de Vrijheidsmaaltijd) en Finn Speulman (VNG International) van de wedstrijd. Mogen drie keer juichen. De eindstand is 3-0. Beschouw de wedstrijd na met ESPN-commentator Vincent Schildkamp en dank Aixarie voor de goede zorgen in de Sky Lounge.

Ga, terug thuis, bijna meteen naar bed.