Vrijdag 27 januari

Fiets heen en weer naar het zwembad. Slalom door de zwembanen. Het is druk vanochtend. Breng m’n autootje naar de garage aan de Sonoystraat voor de jaarlijkse APK-beurt. Reis bijna aansluitend richting het gemeentehuis van Zoetermeer aan de Engelandlaan.

Zit in de raadzaal de vergadering voor van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden. Verwelkomen ambtgenoot Huri Sahin (Rijswijk) en nemen aan het eind van de vergadering afscheid van (waarnemend) ambtgenoot Jules Bijl (Leidschendam-Voorburg). Daarmee is de ochtend voorbij. Bel met raadsgriffier Lilianne Blankwaard, met Bart Ludwig (directie Veiligheid), hoofdofficier van Justitie Michiel Zwinkels en met Christel Mourik van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Ben daarna de gehele middag aan het werk voor de VNG. In de Sophiazaal van het Indisch museum aan de Sophialaan vindt een spreekwoordelijke ‘heisessie’ plaats van het bestuur. Er is veel te bespreken. Veelal in verschillende werkvormen.

Verloopt in goede sfeer.
Meteen na afloop zit ik vanuit een zaaltje boven via MS Teams een ingelaste vergadering van de driehoek voor.
Ben ’s avonds samen met Simone in het Provinciehuis aan het Zuid-Hollandplein te gast bij een ontvangst van Jaap en Hilgen Smit. De commissaris van de Koning toont zich gastvrij in het fraai gerenoveerde pand.