Vrijdag 27 oktober

Sta op tijd op. Ontbijt om half zeven. Om acht uur gaat (pas) het zwembad open. Kan er vandaag wel gebruik van maken; het programma begint iets later. Zet een badmuts op en de trek m’n baantjes. Kleed me om en aan en ga meteen aan het werk. Wandel richting de congreslocatie. Daar is in de Kubadabad Ballroom het Policy Debate ‘Multilevel Governance: Regaining Trust‘ net begonnen. Onder leiding van Carola Gunnarsson wordt gesproken over het functioneren van lokaal bestuur en welke innovaties en verbeteringen lokale overheden wereldwijd invoeren. Leerzaam. Woon het eerste deel van de vergadering van het UCLG Executive Bureau in dezelfde grote plenaire zaal bij. Kijken terug op de vergadering van het Executive Bureau in Brussel. Was daar vanwege het VNG Jaarcongres helaas niet bij. Bespreken de aanbevelingen en acties die daaruit zijn voortgekomen en waar we later over besluiten. Er is veel steun voor de richting die is ingeslagen. Begroet Gordon Yang en Hsuan Chiao-Chieh van de International Affairs Division van Taipei City Government. Blader in The Konya News van deze maand. Spreek tijdens een schorsing met de collega’s van het Executive Presidency over de actualiteit in het Midden-Oosten. De vergadering (‘Business section’) van de World Council in de grote Kubadabad Ballroom begint iets later dan gepland en duurt ook (veel) langer dan gepland. Presenteer tijdens ‘agendapunt 4’ het report on the Committee on Statutory Affairs van gisteren.


Neem na afloop afscheid van de collega’s. Zie avondrood.

Gebruik het avondeten informeel met de leden van de Nederlandse delegatie op het terras van Mevlevi Sofrasi aan de Aziziye Mahallesi Amil Çelebi Sk. Uitbater Bayram Kartal heeft het prima voor elkaar. Kijken uit op hartje binnenstad.

Hoor later op de avond, terug op mijn hotelkamer, via radio Den Haag FM flarden van ADO Den Haag-VVV Venlo (2-2). Had net iets meer voor ADO in gezeten.