Fiets in alle vroegte heen en weer naar het zwembad. Werk vandaag thuis. Door alle klussen buitenshuis deze en vorige week moet ik enig achterstallig onderhoud inhalen. Heb veel lees- en tekenwerk. Bel met tekstschrijver Ronald. Stap rond het middaguur opnieuw op de fiets. Doe een enkele boodschap. Haal bij Jill van viswinkel De Lange aan de Marcellistraat lekkerbekjes van kabeljauw. Haringkoningin Anneke Ouwehand uit Katwijk haalt me uit de rij en vertoont me haar kunsten (“Ik masseer de haring. Proeft u het verschil?”).

Ga, terug thuis, weer aan het werk. Kamerbewaarder Marcel brengt verse loodgieterstassen vol met ‘handel’ vanuit het Stadhuis. Politiechef Paul van Musscher belt in verband met de actualiteit. Werk een beetje in de voortuin. De rozen die ik woensdag van kweker Don kreeg doen het prachtig op m’n balkon.

Aan het begin van de avond informeren achtereenvolgens directeur belastingen Peter van Heerwaarden, verkenner Joost Sneller (mede namens Annelien Bredenoord) en D66-fractievoorzitter Robert van Asten mij telefonisch over de stand van zaken in de verkenning op weg naar een nieuwe coalitie.