Vrijdag 4 november

De vrijdagochtend staat vanaf negen uur in het teken van vergaderingen via MS Teams. Zit een vergadering voor van het overleg van de voorzitters van de netwerken binnen de VNG, de G4 (Sharon Dijksma), de G40 (Paul Depla), M50 (Eva Boswinkel), de P10 (Harry Scholten) en de K80 (Bob Vostermans en Ester Weststeijn). Zit om tien uur een vergadering voor van het overleg tussen de voorzitters van het IPO (Jaap Smit), de UvW (Rogier van der Sande) en de VNG. Heb tenslotte een bilateraal overleg met de algemeen directeur van de VNG en Leonard Geluk.

Maak rond het middaguur (nader) kennis met de Netherlands-India Association. Doe dat in Villani aan de Hellingweg. Voorzitter Vinod Sehdev doet me in- en uitgeleide. Maak kennis met de bestuursleden Dev Pal Singh, Victor van Bijlert, Shanti Phalad Singh en Marianne Oort. Goede bekende, bestuurslid en voormalig ambassadeur, Z.E. Eric Niehe is er ook. Goed hem weer te zien en te spreken. Wisselen van gedachten over de betekenis van en liefde voor India en de brede Indiase gemeenschap in Nederland.

Begroet tussen de bedrijven door goede vriendin Marina Cociancich, werkzaam bij EUROJUST (European Union Agency for Criminal Justice Cooperation) die ook hier de lunch gebruikt. Praat ’s middags op mijn werkkamer op het Stadhuis samen met Wim Jansen (directie internationaal) bij met Marcin Czepelak, secretaris-generaal van het permanente Hof van Arbitrage. Plezierig gesprek.

Neem dan onder begeleiding van Sabine van Pesch van communicatie een filmpje op ter gelegenheid van het komende afscheid van Desirée van de Ven. Doe dat op uitnodiging van voorzitter Gwen Jansen van de stichting Utrecht4GlobalGoals. Werk graag mee.

De rest van de vrijdagmiddag staat in het teken van een vergadering van het algemeen bestuur van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag in de Raadzaal. Zit vandaag de vergadering voor. Net als de aansluitende themabijeenkomst in de nabijgelegen foyer. Loop er met waarnemend bestuursadviseur Lars de Groot – maak net met hem kennis – heen. Heb na afloop aan het eind van de middag telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx, hoofdofficier van Justitie Michiel Zwinkels en met rekenkamervoorzitter Arno Visser.

Zit, ’s avonds terug thuis, via webex een vergadering voor van de jury van de verkiezing van de beste Overheidsorganisatie van het jaar 2022.. Kom samen met Astrid Schulting, Marc Alessie, Renée Bergkamp, Piet Sennema, Jan Herman de Baas en Mirko Noordegraf tot een keuze die ik op 22 november als juryvoorzitter bekend mag maken. De medewerkers Anne en Manon hebben een en ander prima voorbereid. Stap op de fiets. Haal in de Keizerstraat een paar boodschappen in huis. Zoek vroeg m’n bed op.