Vrijdag 5 april

Korte nacht, maar goed geslapen. Zwem bij Max Health Club. Na afloop is het (bijna) altijd heerlijk. Dit keer ook. Voorzie, terug thuis, Gerard en Fred van een kopje koffie. Zij ronden vandaag hun werkzaamheden af. Steigerbouwers Jeremy, Violin en Sabin zetten vanochtend de voorgevel in de steigers. Opdat Johan Veerman en zijn collega’s de komende week kunnen beginnen met het schilderen van de ‘buitenboel’.

Werk vanochtend vanuit huis. Heb drie digitale overleggen in het kader van de Wereldvereniging van gemeenten UCLG en de Europese vereniging van gemeenten CEMR. Begin met een bespreking met Finn Speulman en Renske Steenbergen van VNG International ter voorbereiding van mijn dienstreis naar Costa Rica voor de VNG en de UCLG (in mijn rol van executive president). Neem via Zoom deel aan een vergadering van de European Working group van de CEMR. Onderwerp: de invloed en rol van de Europese gemeenten binnen de UCLG. Draag ten slotte bij aan een voorbereidende vergadering (‘preparatory meeting’) van de CEMR-caucus binnen de UCLG. Met deze drie bijeenkomsten is de vrijdagochtend snel voorbij.

Bijna de gehele middag staat in het teken van een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In het gemeentehuis van Midden-Delfland aan de Anna van Raesfeltstraat in Schipluiden zit dit keer ambtgenoot Ahmed Aboutaleb de vergadering voor. Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat ie dit doet. De hooggeleerde Caspar van den Berg en consultant Sam Huberts van onderzoeksbureau Berenschot praten ons bij over de evaluatie van de MRDH. Gastvrouw en ambtgenoot Fenna Noordermeer zet Ahmed na afloop in plaats van in de bloemen ‘in’ een mand met streekproducten. Ga met Fenna en Ahmed op de foto.

Reis terug naar Den Haag. Heb via MS Teams een vergadering met een aantal naaste medewerkers van de directie Veiligheid, m’n bestuursadviseur Maarten en woordvoerder Robin.

Zet me aan het eind van de middag, terug thuis, aan het opruimen van m’n schuurtje en het bijeenvegen van overgebleven zaagsel en zo. De voorgevel staat volledig in de steigers.

Ziet er strak uit allemaal. Hoop dat de schilders snel komen. Heb ’s avonds met en bij benedenbuurman Carel een vergadering van onze vereniging van eigenaren. Zie na afloop op televisie flarden van de voetbalwedstrijd SC Cambuur-ADO Den Haag (0-2). Knap gedaan.