Vrijdag 5 januari

Ga na m’n zwembeurt aan de wandel in de wijk. Voor het overige staat deze vrijdag in het teken van m’n moeder en van Agnes, de moeder van Simone. Reis in m’n Fiatje Punto naar Edam. Drink er een kopje koffie met Ma. De tuin ligt er nog altijd fraai bij.

M’n broer Koos is er even later ook. Rijden dan naar het Dijklander Ziekenhuis aan de Hoornse Maelsonstraat. Ma ondergaat een MRI-scan. Vrouwmoedig, want echt zin erin heeft ze bepaald niet. Rijd Ma en Koos terug naar Edam. Ga meteen door naar het Haarlemse Reinaldahuis aan de Leonard Springerlaan. Neem daar, te midden van Limburgse familie, de vader van Simone en haar zusje, afscheid van Agnes. Het einde van haar leven nadert helaas.

Heb, aan het eind van de middag terug thuis, een uitvoerig telefonisch overleg met plv. woordvoerder Annelou van Egmond. Beeldbel met m’n dochter en kleindochter Florien. Marcel brengt een stevige loodgieterstas met stukken. Tja. Het ‘circus’ begint maandag weer… Zie ’s avonds flarden van het EK ¬†afstanden. De Nederlandse schaatsers Kjeld Nuis en Marijke Groenewoud doen het met goud op de 1.000 en 3.000 meter uitstekend.