Vrijdag 7 april

Verricht m’n zwembeurt en fiets terug naar huis. Werk vanochtend – het is Goede Vrijdag – vanuit huis. Neem via MS Teams met Pauline van het bestuurssecretariaat en chef kabinet Eline een groot aantal agenda gerelateerde zaken door.

Gebruik de lunch in De Rechtbank met de oudgedienden Bram, Paul, Piet en Henri van de vroegere Utrechtse sector financiën. Heb onderweg terug naar Den Haag telefonisch overleg met wethouder Anne Mulder en met ambtgenoot Bouke Arends (Westland). Neem met Camilla van Kooten (kabinetszaken) een paar zaken door die verband houden met het staatsbezoek van de Franse President komende week. Ontmoette Macron eerder – beiden in andere rollen – begin juli 2015.

Breng aan het eind van de dag aan het Mr. J. Meermanerf in Houtwijk een bezoek aan de nabestaanden en naaste familie van snackbareigenaar Wei Chen die eerder dit jaar werd neergestoken. Doe dat samen met de politie en veiligheidsregisseur van de gemeente. Het verlies is nog vers. Emotievolle ontmoeting. Alle betrokkenen doen hun uiterste best de nabestaanden en naaste familie bij te staan.

Fiets, ’s avonds terug thuis, heen en weer naar de Frederik Hendriklaan. Doe er een paar boodschappen. Bereid voor mezelf een Indiase curry madras-maaltijd met rijst, kip en allerlei verse groenten. Goed gelukt. Begin aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis en hoor via Den Haag FM dat ADO Den Haag uit tegen Roda JC Kerkrade 1-1 gelijk speelt.