Vrijdag 7 juli

Slaap door de wekker heen. Dus geen zwembeurt vanochtend. Zit in de loop van de ochtend via MS Teams de vergadering voor van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Neem ook via MS Teams een aantal agendaperikelen door met Melenie van het bestuurssecretariaat en met kabinetschef Eline. Bel met m’n moeder die vandaag 90 jaar is geworden. Bespreek daarna een paar actuele dossiers met Ronald Nomes, algemeen directeur van de dienst Stadsontwikkeling. Ben aan het begin van de middag in Rotterdam. Zit in het pand van de MRDH in de Hans Horlingszaal aan de Westersingel de vergadering voor van het algemeen bestuur van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De vergadering verloopt vlot in een plezierige en collegiale sfeer.

Reis terug naar Den Haag. Liever gezegd naar Scheveningen. Wat op Vlaggetjesdag niet kon, kan nu gelukkig wel. Plaats van handeling is de visafslag waar de SCH99 ARAVIS van rederij Jaczon aan de kade ligt. Ga samen met Simone aan boord. De Zeeuwse schipper Wout Boelaars vertelt ons over het reilen en zeilen van het schip.

Aanschouw het nieuwe interieur (het schip is gebouwd in 2022) en de ruimten waar de vis wordt verwerkt. Er zijn armaturen om de handschoenen van de bemanningsleden op te warmen als het (ijs)koud is. Neem, terug op de kade, uit handen van Gerbrand Voerman, voorzitter van de stichting Vlaggetjesdag, een vaatje Burgemeestersharing 2023 in ontvangst.

Geniet van de Hollandse nieuwe. De haring smaakt weer voortreffelijk. Bedank Coby en Rinie die in hun Scheveningse dracht de haring uitdelen.
(Fotografie: Dick Teske)

Fris me thuis even op en kleed me iets luchtiger. Het is nog steeds warm. To put it mildly. Begeven ons naar Beachclub Soomers aan het Zwarte Pad voor de afsluiting van het politieke seizoen van de leden van de gemeenteraad. Het weer is prachtig. Ondanks de zeer bewogen afgelopen weken is de sfeer goed. Terwijl de Burgemeestersharing 2023 rond gaat, spreek ik de gemeenteraadsleden, de medewerkers van de griffie, de wethouders, een aantal (naaste) medewerkers van de fracties en de wethouders toe. Wens iedereen een goede zomerperiode en daarna (of misschien her en der intussen) er fluks weer tegenaan.

Meteen door naar Ahoy in Rotterdam. Bezoeken op uitnodiging van ambtgenoot Ahmed Aboutaleb de 46e editie van het North Sea Jazz Festival.

Kaoutar Tribou en het team externe relaties, protocol en kabinet doen ons zeer gastvrij in- en uitgeleide. Zien vele bekenden, begroeten de gastheer-wethouders Robert Simons en Vincent Karremans en genieten van muziek. Ben niet blij met de berichten over de val van het kabinet Rutte IV.