Vrijdag 8 december

Verricht mijn ‘werk’ in het zwembad. Draag vandaag een paarse das vanwege Paarse Vrijdag.

Ontvang aannemer Gerard van Blokland. Gerard gaat aan de slag met m’n keukendeur. Als altijd met succes. Ga in de loop van de ochtend op uitnodiging van Thirza Pluimer naar het Lange Voorhout. Hier vindt voor de tweede keer de Royal Christmas Fair plaats. Ga eerst op de foto met een aantal medewerkers van de Ambassade van Den Haag. Deze Haagse vrijwilligersclub bestaat in maart 2024 precies tien jaar. De ‘cityhosts’, herkenbaar aan de aansprekende groene jassen, zetten zich met passie en enthousiasme in voor een gastvrij Den Haag. Ze zijn inmiddels onmisbaar voor de stad. Help een tweetal Britse toeristen op weg met een kaart van Den Haag en wens hen een goede tijd in onze mooie stad. Loop vervolgens met kabinetschef Eline over de Fair. Initiatiefnemer Peter Boelhouwer informeert mij over de opzet en de partners bij de Fair zoals ROC Mondriaan en een aantal lokale ondernemers.

Ondanks het druilerige weer heerst er een feestelijke sfeer. Krijg voor mijn moeder een aantal stukjes fudge mee van Fudge-World, zeer attent. Hopelijk lukt het om op een later moment de Fair opnieuw te bezoeken.

Ga via Edam (breng een kort bezoek aan mijn moeder – het gaat nog niet erg goed met haar) richting Zaanstad. Heb onderweg via MS Teams overleg met Korrie Louwes (algemeen directeur Onderwijs, Cultuur en Welzijn). Kijken terug op het Haags BID Diner afgelopen september. Bel met m’n dochter in Houten. Beland in de loop van de middag in Zaandam-Oost in buurtcentrum De Poelenburcht aan het Weerpad. Maak kennis met een docente Nederlands (“U lijkt op burgemeester Henry Meijdam”), met wethouder Harrie van der Laan en met programmadirecteur Herman Swen. Geniet – met dank aan Herman – aan tafel van een versgemaakte tosti. Dan volgen in de grote zaal twee vergaderingen in het kader van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV): een voorbereidend overleg van de NPLV-burgemeesters onder leiding van gastheer en ambtgenoot Jan Hamming en daarna het bestuurlijk overleg met minister Hugo de Jonge. Neem na afloop een ander dossier door met de minister.

Bel directeur Veiligheid Herke Elbers en met wethouder Robert van Asten. Gebruik het avondeten met oud-medewerkers Sjoukje Volten en Jan Sinnige bij Brass aan het Janskerkhof in Utrecht. Uitbaters Maartje en Sidney hebben het goed voor elkaar. Nuttige avond. Het lukt ADO vanavond net niet om de thuiswedstrijd tegen Willem II winnend af te sluiten (1-1). Jammer.