Vrijdag 9 februari

Ga zwemmen. De voorziene opa-ochtend in Houten gaat helaas niet door. Zowel Florien als Jolein zijn ziek. “Het heeft geen zin, Pa”, vertelde m’n dochter gisteren aan de telefoon. Frits Huffnagel belt naar aanleiding van een actualiteit. Doe de was en de strijk en rijd dan in de loop van de ochtend naar woonzorgcentrum de Friese Vlaak aan de gelijknamige straat in Volendam. Daar verblijft m’n moeder. Ze is blij verrast. Drink gezellig een kopje koffie met haar. “Ik moet natuurlijk dankbaar zijn, maar dat is soms wel moeilijk hoor.” Vertel haar dat uiteindelijk alles weer goed komt en dat velen van haar houden. Ze zwaait me uit bij de lift en voor het raam. Verricht ’s middags terug op Scheveningen een tank- en wasbeurt bij Haan aan de Duinstraat.

Leg in de loop van de middag contact met de ambassadeurs van Israël, Armenië en Zweden. De excellenties Modi, Victor en Johannes laten meteen van zich horen. Woon aan het eind van de middag in de kas van Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg met veel plezier een raadsbijeenkomst bij.

De leden van de gemeenteraad spraken bij hun start af tijd vrij te maken om elkaar ook buiten de raadzaal in een andere setting te treffen. Deze bijeenkomst geldt als de informele start van het nieuwe jaar. Na de zomer vindt, als vanouds, de meer inhoudelijke raadsconferentie plaats. Juich initiatieven als deze van harte toe. Het is bovendien goed voor de onderlinge verhoudingen (‘bouwen aan vertrouwen’) en voor het werkplezier. Presidiumvoorzitter Dennis Groenewold en de werkgroepvoorzitters Hinke de Groot en Rutger de Ridder vertellen kort over hun activiteiten op weg naar de raadsconferentie van na het zomerreces. De bijeenkomst verloopt in prima sfeer. Geniet ’s avonds terug thuis van de televisie-uitzendingen naar aanleiding van het overlijden van oud-premier Dries van Agt en zijn echtgenote Eugenie. Een fenomeen ging heen. Directeur Herke Elbers belt (laat) naar aanleiding van de actualiteit.