Woensdag 1 februari

Het is februari. Fiets naar het zwembad. Staan lang buiten in de kou. We mogen pas laat naar binnen. Een tegenvaller. De zwembeurt is er niet minder lekker om.

Bereid vanochtend vanuit huis de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur voor van vanmiddag. Bel voor de laatste puntjes op de i met bestuursadviseur Bernadette en directeur Veiligheid Hans. Fiets aan het eind van de ochtend naar het Stadhuis. Moet ’s middags in de commissie stevig aan de bak. De raadscommissie besteedt veel aandacht aan de blokkade van de A12 afgelopen zaterdagmiddag. Het portefeuilleonderdeel demonstraties blijft veel tijd, energie en zorgvuldigheid vragen. En terecht overigens. Den Haag is de demonstratiehoofdstad van Nederland. Iedereen, ook mensen die het volstrekt met elkaar oneens zijn, mag hier via een demonstratie aandacht vragen voor haar of zijn opvattingen.

Ben na afloop van de vergadering aan het begin van de avond ‘op’. Maak tijdens de fietstocht terug naar huis lekker m’n hoofd leeg. Heb in de loop van de avond uitvoerig telefonisch overleg met wethouder MariĆ«lle Vavier over weer een heel ander onderwerp.