Woensdag 10 april

Begin aan de Klatteweg met het trekken van een aantal zwembanen. Haal in de Duinstraat m’n auto door de wasstraat en tank benzine. De schilders zijn inmiddels al aan het werk. Werk zelf het begin van de ochtend thuis. Bereid de raadscommissievergadering van vanmiddag voor. Fiets aan het eind van de ochtend naar het Stadhuis.

Videograaf Rohit en Finn Speulman van VNG Internationaal komen langs voor het opnemen van een tweetal video’s. De eerste videoboodschap is voor de United Nations Committee of Experts on Public Administration. Onderstreep het belang van de ‘Pledge to Leave no one Behind’ die centraal staat bij de 2030 Agenda for Sustainable Development van de VN. Geef enkele praktische voorbeelden van hoe we als gemeente Den Haag deze belofte omzetten in tastbare actie voor een inclusieve samenleving en leefbare stad voor alle inwoners.

Deel daarna in een korte video nog een paar warme woorden voor iemand die binnenkort afscheid neemt als notaris en met wie ik graag en geregeld samenwerkte de afgelopen jaren. Praat bij met plv. woordvoerder Annelou van Egmond en met chef kabinet Eline.

Begeef me tegen half twee naar de raadzaal. Enkele raadsleden delen een lekkernij uit vanwege het Suikerfeest; het einde van de ramadan-maand dat vandaag wordt gevierd. Heb vanuit mijn portefeuille twee onderwerpen op de agenda staan. Allereerst rondvragen over een demonstratie. Vervolgens een debat over een initiatiefvoorstel van onder andere Hart voor Den Haag voor een monument in Bezuidenhout. Doe samen met raadslid Constant Martini de beantwoording. Er zijn drie insprekers: Frank Kuipers van de stichting 3 maart ‘45 en vader en zoon Wouters van de vereniging 18 juni. De insprekers laten zien dat er veel betrokkenheid is bij het herdenken in de wijk. Het gesprek in de raad is vervolgens vooral gericht op hoe die betrokkenheid te behouden en te zorgen voor een bestendig herdenkingslandschap in de stad. Een gewijzigd (initiatief)voorstel komt op een later moment terug in de raad. Fiets naar huis. Bel met de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken, Gert Jan Buitendijk.

Fris me thuis even op. Vertrek dan naar CIRCA aan de Seineweg in Amsterdam. Woon op uitnodiging van goede bekende Ferry van Schoonhoven, voorzitter van de stichting World Child Cancer, het ‘charity event With a Touch of Orange’ bij. Draag de stichting al vele jaren een warm hart toe. Gebruiken het avondeten, er treden artiesten op en natuurlijk is er een veiling. De opbrengst van de bijeenkomst komt ten goede aan de internationale kinderkankerprojecten van het Prinses Maxima Centrum.