Woensdag 10 november

Stap in alle vroegte op de fiets voor m’n zwembaantjes. Er zit iemand klaar voor het checken van m’n QR-code. Meteen door naar de Loosduinsekade. Wens Cor Elzinga van harte geluk met z’n 100e verjaardag. Het is een feit dat de mannen die 100 jaar worden in de minderheid zijn, en het is daarom bijzonder om dit te kunnen doen. De jubilaris is muzikaal en heeft altijd piano en orgel gespeeld. Later is hij gaan zingen. Elzinga kookt nog dagelijks en is actief op internet. Ook om contact te houden met zijn dochter Marijke in Engeland. Zijn drie zonen Kees, Henk en Hans zijn aanwezig. Zij overhandigen mij een exemplaar van een speciaal gemaakte publicatie ‘Cornelis Elzinga 100’. Aardig.

Werk de rest van de ochtend thuis. Bereid onder meer de raadscommissievergadering van vanmiddag voor. Ga ’s middags naar het Stadhuis. Loop rond half twee naar de Raadzaal voor de vergadering van de Commissie Bestuur. Op de agenda staat de coronacrisis. Annette de Boer, directeur Publieke Gezondheid, verzorgt een inleiding. Ze spreekt over de recente coronacijfers en ook over de bedreigingen van GGD-medewerkers op en rond vaccinatielocaties. Mijn inziens schandalig en asociaal gedrag. De raadsleden spreken daarna over drillrapgroepen in het Schipperskwartier en de aanpak van radicalisering. Ben even voor zessen klaar. Fris me op en begeef me naar de Grote Kerk voor de Haagse Horeca Beurs. Mag daar, op uitnodiging van AndrĂ© Triep, de Haagse Horeca Awards uitreiken. De winnaars zijn: Cafe Annabel aan de Valeriusstraat  (beste Haagse nieuwkomer), Catch by Simonis (beste gebruik van Noordzeevis), Old Fashion aan Prins Hendrikstraat (vriendelijkste bediening), D Cuisine aan de Lange Houtstraat (Haagse signature dish) en Blend One aan de Van Wateringenlaan in Voorburg (mooiste latte art). Prima bijeenkomst, opsteker voor de horecavrouwen en mannen in deze moeilijke coronaperiode.

Ga later op de avond op verzoek van gemeenteraadslid Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) op bezoek bij Marijke Meijers aan Hermelijnrade in Bouwlust. Aan de hand van een kaart van de wijk laat Marijke me de plekken zien waar onder meer overlast wordt ervaren. De overlast is divers: bedelen, drugs- en alcoholgebruik, zwerfafval. Werk aan de winkel voor alle betrokkenen.

Neem, terug thuis, deel aan een overleg met de voorzitters van het IPO en de Unie van Waterschappen. Tolga Koklu (politie) belt in verband met de actualiteit.