Woensdag 11 augustus

Ontvang vandaag iets later dan gepland parketteur Jan Veerman. Hij voorziet de keukenvloer van fraaie pvc-platen en voorziet her en der de wanden en kasten van plinten. Het maakt de inhuizing verder ‘af’. Fiets tussen de middag aan de Frederik Hendriklaan een paar boodschappen in huis en wip aan bij ABNAMRO.

Ga inmiddels weer aan de slag. Breng ‘s middags op uitnodiging van PAARD-directeur Majel Blonden een werkbezoek aan het Zuiderpark. De reden? Popmuziek en het PAARD horen bij het DNA van Den Haag. En het gaat echt gebeuren: bekende pop-acts treden op in de open lucht. Paard in het Park: een reeks van zes concerten komende vrijdag (Davina Michelle en Altin Gün), zaterdag (Snelle en DI-RECT) en zondag (Waylon en The Dirty Daddies). Met publiek. In coronatijd. In het Zuiderpark. Lijkt me een spannende onderneming. En het zal best een beetje balanceren worden, want de coronamaatregelen voor een geplaceerd evenement, zoals kijken en luisteren vanaf een stoel blijven vooralsnog onverminderd van kracht. Maximaal 800 mensen zullen er per concert bij zijn.

Neem daarom vanmiddag persoonlijk poolshoogte tijdens de opbouw in het Zuiderpark. Ga aan de kant van de Vreeswijkstraat/Anna Polakweg ter hoogte van ‘t Hapje naar binnen. Majel, René van der Zee (hoofd productie, techniek en gebouw) en Anita Latiklif (fotografie) van het PAARD leiden me rond over het terrein. Ze informeren mij samen met directeur Gerrit Kuster van The Production Company – gepokt en gemazeld in de voorbereiding en uitvoering van grote concerten en festivals zoals het Haagse Parkpop – over het hoe en wat en praten me onder meer bij over de toegangslogistiek en de getroffen maatregelen. Proef in de gesprekken de passie en de professionaliteit, in combinatie met de honger naar hernieuwd ondernemerschap in een sector die het zwaar voor de kiezen heeft gekregen. Zeer de moeite waard. Wens Majel, René, Anita, Gerrit en alle medewerkers achter de schermen van PAARD in het Park na afloop heel veel succes.

Bereid, terug thuis het avondeten. Dit keer met heerlijke vis van het Haringhuisje aan de Vissershavenweg. Werk ‘s avonds aan de stukken en post uit de tas van het Stadhuis.